Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рисовий суп зі шпротами

Чудово, що цю неймовірно ароматну та ситну страву спокійно можна готувати під час Великого посту. Рисовий суп зі шпротами не містить у собі тваринного м’яса, проте допоможе наповнити організму мікроелементи, яких не вистачає. А саме приготування не займає багато часу (25 хвилин не більше). Щоправда, бульйон краще зварити заздалегідь.

Так, з невеликої кількості простих продуктів ви отримаєте повноцінний смачний обід, якого вистачить на кілька днів.  Такий рибний суп особливо гарний в холодну пору. Тарілочка супу зі шпротами та овочами відмінно зігріває та насичує після довгих прогулянок або інтенсивного робочого дня.

Рецепт простий, ця оригінальна і навариста страва з нотками копченостей у вас 100% вийде. Повірте, його із задоволенням їдять як дорослі, і діти. Так що сміливо готуйте одразу подвійну порцію, щоб вистачило на всю родину. Наприкінці не забудьте додати до супу улюблену зелень. Це чудово освіжить та доповнить кінцевий смак страви.

складові
Шпроти 100 г ,Вода 2 л, Картопля 2 шт., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Рис 50 г, Лавровий лист 1 шт., Зелень, Чорний мелений перець за смаком

Приготування
Поставте каструлю з водою на плиту закипати. Тим часом очистіть картоплю і поріжте її середніми кубиками.

Перекладіть овоч у кип’ячу воду та варіть 5–7 хвилин. Потім очистіть моркву із цибулею. Далі обсмажте овочі на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом 3 хвилин.

Болгарський перець нарізати невеликими кубиками. Додайте його в сковороду і обсмажте ще 3 хвилини разом з іншими овочами.

Киньте засмажку в каструлю з картоплею і не забудьте про лавровий лист. Добре промийте рис водою і додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Варіть суп до готовності.
Зі шпротів злийте зайву олію і додайте їх у готовий суп.

Доведіть страву до кипіння, проваріть разом ще 5 хвилин і вимкніть. Додайте зелень та спеції за смаком.

Зважайте на те, що частина води в процесі приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, регулюйте як кількість рідини, і пропорції інгредієнтів. Надалі, як і більшість досвідчених господинь, ви наливатимете воду або бульйон для супу, а також додаватимете інгредієнти «на око».

Олена

Recent Posts

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: коронавірус іде на спад

Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. "COVID-19 в області поступово…

4 хв. ago

У Кам’янському визначилися переможці шахового кваліфікаційного турніру ДЮСШ №3З

З 3 по 5 жовтня на базі ДЮСШ №1 відбувся шаховий кваліфікаційний турнір ДЮСШ №3.…

4 хв. ago

Скульптури кам’янських митців презентували у Львові

Скульптурна композиція "Душа Кам'яної Могили" – голос із окупації пролунав у Львові! Виставка «Спочатку було…

37 хв. ago

Дмитро Волканов довів до сліз зворушливим відео

Відомий співак Дмитро Волканов презентував новий кліп "Сімейний альбом", де з ним знялися його батьки та кохана.…

1 годину ago

Під Дніпром виявили наркоплантацію

На Дніпропетровщині поліцейські затримали чоловіка, причетного до посіву плантації з коноплями. Під час проведення оперативних…

2 години ago

На Дніпропетровщині перевірили якість питної води

Співробітники Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я України провели планову перевірку…

2 години ago