Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рисовий суп зі шпротами

Чудово, що цю неймовірно ароматну та ситну страву спокійно можна готувати під час Великого посту. Рисовий суп зі шпротами не містить у собі тваринного м’яса, проте допоможе наповнити організму мікроелементи, яких не вистачає. А саме приготування не займає багато часу (25 хвилин не більше). Щоправда, бульйон краще зварити заздалегідь.

Так, з невеликої кількості простих продуктів ви отримаєте повноцінний смачний обід, якого вистачить на кілька днів.  Такий рибний суп особливо гарний в холодну пору. Тарілочка супу зі шпротами та овочами відмінно зігріває та насичує після довгих прогулянок або інтенсивного робочого дня.

Рецепт простий, ця оригінальна і навариста страва з нотками копченостей у вас 100% вийде. Повірте, його із задоволенням їдять як дорослі, і діти. Так що сміливо готуйте одразу подвійну порцію, щоб вистачило на всю родину. Наприкінці не забудьте додати до супу улюблену зелень. Це чудово освіжить та доповнить кінцевий смак страви.

складові
Шпроти 100 г ,Вода 2 л, Картопля 2 шт., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Рис 50 г, Лавровий лист 1 шт., Зелень, Чорний мелений перець за смаком

Приготування
Поставте каструлю з водою на плиту закипати. Тим часом очистіть картоплю і поріжте її середніми кубиками.

Перекладіть овоч у кип’ячу воду та варіть 5–7 хвилин. Потім очистіть моркву із цибулею. Далі обсмажте овочі на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом 3 хвилин.

Болгарський перець нарізати невеликими кубиками. Додайте його в сковороду і обсмажте ще 3 хвилини разом з іншими овочами.

Киньте засмажку в каструлю з картоплею і не забудьте про лавровий лист. Добре промийте рис водою і додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Варіть суп до готовності.
Зі шпротів злийте зайву олію і додайте їх у готовий суп.

Доведіть страву до кипіння, проваріть разом ще 5 хвилин і вимкніть. Додайте зелень та спеції за смаком.

Зважайте на те, що частина води в процесі приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, регулюйте як кількість рідини, і пропорції інгредієнтів. Надалі, як і більшість досвідчених господинь, ви наливатимете воду або бульйон для супу, а також додаватимете інгредієнти «на око».

Олена

Recent Posts

Кам’янчан закликають здавати кров

До городян звертається Дніпропетровський обласний центр крові, м.Кам'янське. "Кам’янське, що з нами відбувається? Учора в…

2 години ago

На Дніпропетровщині цьогоріч оздоровили понад 13,8 тис дітей-пільговиків

На Дніпропетровщині продовжується кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій. Сиріт, хлопців і дівчат,…

2 години ago

Фільм “Буремний перевал” з Марго Роббі і Джейкобом Елорді війде на початку наступного року

Warner Bros. представила перший трейлер нової екранізації роману Емілі Бронте "Буремний перевал", режисеркою якої стала…

2 години ago

Під Дніпром чоловік з пістолетом пограбував продавчиню: що вирішив суд

За доказами слідчих обвинувальний вирок суду отримав 44-річний містянин. Суд призначив покарання чоловіку, який, погрожуючи…

3 години ago

У Кам’янському ремонтують дорогу у селищі Будівельників (фото)

Про проведення робіт повідомив депутат Кам’янської міської ради по територіальному округу №9 Віталій Чернявський. "Шановні…

3 години ago

Рецепт дня: Французький яблучний пиріг

Випічка з яблуками давно стала візитною карткою осінньо-зимового періоду, адже в холодні вечори завжди хочеться…

4 години ago