Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рисовий суп зі шпротами

Чудово, що цю неймовірно ароматну та ситну страву спокійно можна готувати під час Великого посту. Рисовий суп зі шпротами не містить у собі тваринного м’яса, проте допоможе наповнити організму мікроелементи, яких не вистачає. А саме приготування не займає багато часу (25 хвилин не більше). Щоправда, бульйон краще зварити заздалегідь.

Так, з невеликої кількості простих продуктів ви отримаєте повноцінний смачний обід, якого вистачить на кілька днів.  Такий рибний суп особливо гарний в холодну пору. Тарілочка супу зі шпротами та овочами відмінно зігріває та насичує після довгих прогулянок або інтенсивного робочого дня.

Рецепт простий, ця оригінальна і навариста страва з нотками копченостей у вас 100% вийде. Повірте, його із задоволенням їдять як дорослі, і діти. Так що сміливо готуйте одразу подвійну порцію, щоб вистачило на всю родину. Наприкінці не забудьте додати до супу улюблену зелень. Це чудово освіжить та доповнить кінцевий смак страви.

складові
Шпроти 100 г ,Вода 2 л, Картопля 2 шт., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Рис 50 г, Лавровий лист 1 шт., Зелень, Чорний мелений перець за смаком

Приготування
Поставте каструлю з водою на плиту закипати. Тим часом очистіть картоплю і поріжте її середніми кубиками.

Перекладіть овоч у кип’ячу воду та варіть 5–7 хвилин. Потім очистіть моркву із цибулею. Далі обсмажте овочі на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом 3 хвилин.

Болгарський перець нарізати невеликими кубиками. Додайте його в сковороду і обсмажте ще 3 хвилини разом з іншими овочами.

Киньте засмажку в каструлю з картоплею і не забудьте про лавровий лист. Добре промийте рис водою і додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Варіть суп до готовності.
Зі шпротів злийте зайву олію і додайте їх у готовий суп.

Доведіть страву до кипіння, проваріть разом ще 5 хвилин і вимкніть. Додайте зелень та спеції за смаком.

Зважайте на те, що частина води в процесі приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, регулюйте як кількість рідини, і пропорції інгредієнтів. Надалі, як і більшість досвідчених господинь, ви наливатимете воду або бульйон для супу, а також додаватимете інгредієнти «на око».

Олена

Recent Posts

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

1 годину ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

3 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

3 години ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "5 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в…

3 години ago

21 медаль кам’янських веслувальників

16-17 травня 2024 року у місті Дніпро пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках…

4 години ago