Рецепт дня: Пісний морквяний пиріг

Найсмачніший морквяний пиріг – це коли багато горіхів, сухофруктів, кориці і, звичайно, моркви. Десерт за цим рецептом саме такий ніжний, повітряний і дуже корисний. До того ж, його можна пекти навіть у піст, адже у складі ласощів відсутні яйця, молоко і вершкове масло.

Такий пісний морквяний пиріг точно буде до вподоби дітям і тим, хто не переносить моркву в жодному вигляді. А весь секрет у тому, що смак помаранчевого овочу тут практично не відчутний, зате він сповна наповнює виріб солокістю та чарівним ароматом. Завдяки ягідній начинці та горіхам усередині готовий десерт навіть чимось нагадує торт.

Морквяну випічку можна готувати як із сирої, так і вареної моркви. В останній варіації пиріг вийде досить м’яким, а із сирою морквою коржі трохи хрумтітимуть. Різні господині печуть його по-різному: хтось зі згущеним молоком, хтось із яблуками чи маком. Ми пропонуємо рецепт для справжніх гурманів: з горіхами, журавлиною та спеціями. Якщо любите, киньте в тісто ще жменю розпарених родзинок.

Складові
Морква 180 г, Пшеничне борошно 300 г, Цукор 150 г, Банан 1 шт., Розпушувач 1 ч. л., Сода 2 г, Соняшникова олія 100 мл, Апельсин 1 шт. л., Кориця 0,5 ч. л., Імбирний порошок 0,5 ч. л., Волоські горіхи 50 г , Журавлина 40 г, Яблучний оцет 1 ст. л.

Приготування
У глибокій мисці з’єднайте подрібнений банан і апельсиновий сік.

Додайте олію, цукор, цедру апельсина і терту моркву. Збийте все блендером і перемішайте. Окремо змішайте сухі інгредієнти: пшеничне борошно, спеції, розпушувач і соду.

Всипте суміш до вологої заготівлі, додаючи журавлину і волоські горіхи. Влийте яблучний оцет і все добре розмішайте.

Розігрійте духовку до 180 градусів, а готове тісто розділіть на дві порції. Випечіть два коржі.

Коржі повинні випікатися близько 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Потім дайте їм охолонути і приберіть холодильник на ніч. В результаті у вас повинні вийти пористі та ароматні заготовки під пиріг.

Тепер можете збирати десерт на ваш смак. Для начинки рекомендуємо брати будь-яке густе варення, а зверху прикрасити пиріг горіхами або мигдальними пелюстками.
Пісний морквяний пиріг готуйте як у духовці, так і мультиварці в режимі «Випічка». Готовий десерт відмінно поєднується з гарячим молоком, чаєм чи кавою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *