Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Японський листковий хліб

Навіщо взагалі пекти хліб у домашніх умовах? По-перше, це дуже смачно: жодна магазинна продукція не зрівняється із домашньою. По-друге, покупний хліб викликає дедалі більше підозр. Він не черствіє навіть за 2 тижні! Що ж потрібно таке додавати в тісто, щоб досягти подібних результатів?

Навіть якщо раніше ця випічка у вас не виходила, обов’язково спробуйте приготувати молочний хліб. Рецепт дуже простий, інгредієнти потрібні бюджетні та доступні. Навіть у господині-початківця не виникне жодних труднощів. Крім того, для цього рецепту не потрібна хлібопічка! Тільки спеціальні форми, що використовуються у духовці.

Складові
Пшеничне борошно 300 г, Молоко 110 мл, Вода 40 мл , Яєчні білки 40 г, Цукор 55 г, Сіль 5 г, Сухі дріжджі 4 г, Вершкове масло 35 г.

Приготування
Змішайте молоко з водою та яєчним білком. Одну столову ложку цієї суміші відкладіть убік.

Змішайте борошно із цукром і влийте туди молочну суміш. Замісіть тісто, накрийте його кришкою і залиште на 20 хвилин. Завчасно відкладену молочну масу змішайте з дріжджами. Додайте цю суміш тісто і добре перемішайте до однорідного стану. Відбивайте тісто од дошку близько 5 хвилин. Потім накрийте його та залиште на 5 хвилин.

Трохи розкотіть тісто, викладіть на нього вершкове масло і сіль. Вимішуйте тісто руками близько 10 хвилин.

Розділіть тісто на 4 частини, з кожної скачайте кульку. Накрийте їх плівкою та залиште на 10 хвилин.
Змастіть робочу поверхню вершковим маслом, щоб тісто не прилипало. Одну кульку тіста розкотіть, потім загорніть у рулет, знову розкотіть і знову загорніть. Те ж саме зробіть з рештою кульок тіста.

У форми для випікання хліба викладіть рулетики із тіста. Накрийте форми кришками та залиште підніматися. Потім випікайте хліб 25 хвилин у розігрітій до 160 ° С духовці.

Тільки подивіться, яким ніжним та м’яким виходить японський молочний хліб! Перш ніж подати його на стіл, їм хочеться просто намилуватися. Золота скоринка обрамляє повітряний м’якуш, листкова текстура виглядає дуже привабливо. Збережіть рецепт, щоб не забути!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському оголошено конкурс дитячих малюнків “Моя мрія”

Центр соціальної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і…

9 години ago

Кам’янські акробати посіли третє місце на міжнародному турнірі

З 10 по 12 травня в місті Бургас (Болгарія) пройшов міжнародний турнір зі спортивної акробатики…

9 години ago

У Кам’янському вимикатимуть світло: адреси

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

10 години ago

У Дніпрі жінка зарізала чоловіка, а труп заховала у підвалі

Злочин стався 1 травня по вулиці Лубенська в Новокодацькому районі міста. Поліцейські встановили, що під…

10 години ago

Жахачка про павука Стінга вийде у кіно на початку червня (відео)

6 червня дистриб'юторська компанія Green Light Films випускає в український прокат фільм "Стінг. Жах ночі".…

11 години ago

У Кам’янському триває чемпіонат міста з міні-футболу: результати суботи

У суботу, 11 травня, в чемпіонаті міста Кам'янське з міні-футболу серед промислових підприємств та аматорських…

11 години ago