«Україна – війна в Європі»: у музеї Кам’янського відкрилася нова виставка

1 березня на просвітницькому семінарі “Боротьба за державність. Від Української революції до сучасної російсько-української війни” відбулося відкриття банерної виставки Українського інституту національної пам’яті “Україна – війна в Європі”.

Виставку присвячено подіям повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. У ній порушуються питання генези сучасного російського шовінізму відомого нині під лаконічною назвою «рашизм», питання воєн, які вела і продовжує вести РФ на пострадянському просторі та у світі, як прояв «рашистської» ідеології, розкривається деконструкція міфів про «одний народ», « непереможності російської зброї», розповідається про злочини проти людяності, скоєні російськими військами на окупованих територіях України, наголошується на важливості підтримки нашої держави – держави, чиї громадяни нині борються за свободу та загальнолюдські цінності не лише Європи, а й усього цивілізованого Світу.

Вперше виставка демонструвалася у Києві на Контрактовій площі 8 травня 2022 року. Після чого була презентована іноземними мовами у багатьох європейських містах.

Ознайомитись з банерною виставкою ви можете протягом наступного місяця у Музеї історії міста Кам’янське, або онлайн за посиланням УІНП: https://uinp.gov.ua/vystavkovi-proekty/vystavka-ukrayina-viyna-v-yevropi

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *