Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  31 оперативно-рятувальний виїзд, з них: 18 разів на пожежі, 1 з яких в інший район виїзду; 11 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 1 раз інформація не підтвердилась та 1 раз на ідентифікацію ВНП. За минулий тиждень врятовано 10 осіб, нажаль 1 особа загинула.

 

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

2 березня о 07:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася на відкритій території по проспекту Свободи Південного району міста Кам’янське. За вказаною адресою негайно направлено черговий караул однієї із пожежно-рятувальних частин міста. По прибуттю надзвичайників до місця події встановлено, що на відкритій території горить пластиковий контейнер зі сміттям на загальній площі 2 м2. Дана пожежа ліквідована о 07:47  за рахунок подачі одного ствола “Protek” від АЦ без встановлення на ПГ. Загалом для ліквідації пожежі було залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки. Загиблих та травмованих не було. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

 

5 березня о 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання на території садового товариства, розташованого на вулиці Західній Південного району міста Кам’янське. За повідомленням направлено рятувальників міста у складі двох чергових відділень. По прибуттю до місця виклику вогнеборці встановили, що на одній з дільниць, горить дах садового будинку та вогонь розповсюдився всередину приміщення. Вогнем знищено дах будинку та пошкоджено майно на загальній площі 30 м2. Загиблих та постраждалих немає. О 12:12 дану пожежу ліквідовано. До гасіння пожежі залучено 12 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

Шановні громадяни! За минулий тиждень на території району виникло 8 пожежі на відкритій території Кам’янського району, в результаті яких було знищено близько 16 га сухої рослинності.

Тому вкотре звертаємося до мешканців міста з проханням – дотримуватися  простих правил пожежної безпеки перебуваючи на відкритій території, а саме:

– не кидайте до сухої трави недопалки або незагашені сірники;

– не розпалюйте багаття поблизу сухої рослинності, лісових масивів та будинків;

– не спалюйте сміття та залишки сухої рослинності на присадибних ділянках;

Нагадуємо, що під час воєнного стану спалювання сухої рослинності може розглядатися як “Диверсія” і буде каратися згідно чинного законодавства. Також у випадку якщо стали свідками пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону 101 для виклику пожежно-рятувального підрозділу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *