Categories: Це цікаво

Як правильно мити та дезінфікувати кухонні лопатки та ложки з дерева: ви точно цього не знали

Кухонні лопатки та ложки з дерева в нашому побуті з давніх-давен, адже саме такими для приготування їжі користувалися наші предки. На відміну від кухонних інструментів з іншого матеріалу, дерев’яні лопатки та ложки швидше стають непридатними через неправильну обробку.

Як правильно їх потрібно мити та дезінфікувати – читайте у матеріалі нижче.

Чому варто вибирати дерев’яні
Окрім суто естетичного вигляду та пошани до наших предків, дерев’яний посуд на кухні має й інші плюси – для гарячих страв він підходить краще, ніж пластиковий і від високих температур не руйнується, не виділяє небезпечні речовини. А ще такі лопатки та ложки – дуже екологічні, тому що при виробництві не використовуються різні суміші та хімічні склади.

Але є важливий нюанс – доглядати такі ложки та лопатки потрібно ретельно, їх потрібно правильно мити та обробляти, щоб на них не залишалися мікроби, залишки їжі та не в’їдалися жир і запахи.

Як правильно мити дерев’яне кухонне приладдя
Правильний догляд за такими ложками та лопатками дуже простий – їх потрібно мити відразу, звичайним милом з водою і після цього швидко витирати рушником або серветкою. Це убереже їх від появи тріщин та деформації.

Щоб захистити ваш посуд у майбутньому, можна змастити ложки та лопатки олією. Лопатки мають бути чисті та сухі. Натріть їх лимоном та сіллю – для дезінфекції. Потім натріть олією і залиште на ніч. Вранці протріть паперовою серветкою, щоб забрати залишки жиру. Після – можна використовувати.

Які засоби очищення використовувати не можна
Дуже часто трапляється стандартний рецепт очищення дерев’яних лопаток і ложок за допомогою соди – налити гарячу воду в миску і розвести соду, а потім помістити туди дерев’яне приладдя. Як тільки весь бруд спливе на поверхні – вимити під проточною водою і витерти.

Але цей спосіб не лише малоефективний, він ще й шкідливий для такого посуду. Річ у тому, що дерево під впливом води з високою температурою та содою може швидше вийти з ладу – з’являться мікротріщини, в які почне забиватися бруд. Також дерево швидше деформується при такому догляді.

Саме тому не варто дерев’яні лопатки та ложки класти в раковину чи залишати в тазиках з водою – при такому митті ви їх викинете набагато швидше.

Margaret

Recent Posts

Рецепт дня: Чорнослив із горіхами в сметані

Сметана з чорносливом і горіхами - приголомшливий десерт, від якого неможливо відірватися. Поєднання щільних карамельно-димних…

11 хв. ago

Вчителі у Дніпропетровській та інших прифронтових областях отримуватимуть збільшену доплату

В Україні збільшать доплату вчителям на прифронтових територіях. Відтепер вони отримуватимуть по 4 тисячі гривень…

41 хв. ago

У Кам’янському зникла 88-річна жінка

Поліцейські Кам’янського встановлюють місцезнаходження безвісти зниклої 88-річної Віри Некраси. 3 жовтня близько 15:00 літня жінка…

45 хв. ago

79-річний зірка “Воно” шокував своїм виглядом і наслідками перенесеного інсульту

Британський актор Тім Каррі, знаний за культовими ролями у фільмах "Шоу жахів Роккі Хоррора", "Воно" та…

1 годину ago

Як зварити яйця правильно: одна хитрість змінює все

Існує поширена порада залишати яйця перед варінням при кімнатній температурі. Варто знати, чи справді це…

2 години ago

У Камʼянському пʼяна матір познущалася над власним сином

У Південному районі Камʼянського пізно ввечері 1 вересня пʼяна жінка познущалася над власним неповнолітнім сином,…

2 години ago