Під Дніпром затримали автовикрадача

За заволодіння автомобілем у Новомосковському районі поліцейські офіцери громади затримали 34-річного чоловіка

Місцевий житель у стані алкогольного сп’яніння викрав автомобіль та став їздити по тротуарах і клумбах селища.

6 лютого староста селищної ради повідомив поліцейським офіцерам Черкаської об’єднаної територіальної громади, що невідомий чоловік на легковому автомобілі їздить по клумбах та тротуарах селища, при цьому наражає на небезпеку місцевих жителів.

Правоохоронці одразу прибули на місце та встановили, що у транспортного засобу заклинило кермо, однак водій не зупиняється, а їздить по колу. Чоловік зачинився всередині автомобіля і на прохання зупинити автомобіль не реагував. Щоб припинити рух транспортного засобу, правоохоронці розбили вікно автівки та зупинили її. Надалі поліцейські з’ясували, що вказаний автомобіль «ВАЗ 2109» незадовго до цього був викрадений від під’їзду місцевого мешканця. Також під час перевірки з’ясувалося, що в крові водія – понаднормовий вміст алкоголю 2.03 проміле.

Порушника затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Максимальна міра покарання передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Окрім цього, правопорушника притягнули до адміністративної відповідальності за статтями 130, ч.5 ст. 126 та ч.1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На теперішній час вирішується питання про вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *