Мандрівник із Кам’янського підкорив Україну на саморобному електроровері (відео)

23-річний Олексій Вельш родом із Кам’янського. Багато років він займається роверами (велосипедами) і не уявляє свого життя без цього захоплення. Одного разу він захотів зробити щось незвичне і таким чином на світ з’явився “бандеросипед” Олексія. На його створення він витратив понад 2 тисячі доларів. 

Спочатку унікальний ровер планувався як одномісний засіб пересування, однак у процесі роботи творці трохи перебільшили з розмірами і велосипед вийшов аж 4 метри в довжину. Тому його переробили в двомісний. Перші тест-драйви унікального засобу пересування провели ще у липні 2022 року. Пізніше на нього встановили акумулятор і мотор.

Початок подорожі
23 січня 2023 року Олексій вирішив вирушити на своєму електроровері у подорож з Кам’янського до Кременчука. Взяв із собою спальник, їжу та одяг. І з того дня добова поїздка переросла у справжню екстремальну подорож. 5 березня мандрівник повертався додому в рідний Кам’янське і проїжджав на своєму “залізному коні” через Дніпро. Інформатор не міг упустити таку можливість та поспілкувався з Олексієм.

Як за рулем мотоцикла
На своєму “бандеросипеді” він проїхав через всю країну. Маршрут склав понад 3 тисячі кілометрів. Спочатку їхав у Кременчук, а далі підкорив українську столицю, Житомир, Рівне, Кам’янець-Подільський, Чернівці, Львів, Одесу. Мандрівник розповів, що подорож була дуже складна через погодні умови. Іноді доводилося в день долати сотню кілометрів через холодні Карпатські гори.

Проте на маршруті його постійно підтримували люди, а унікальний електробайк викликав жвавий інтерес, особливо на блокпостах. Військові фотографувалися з мандрівником та його “залізним монстром”, допомагали підзарядити акумулятор електроровера та навіть давали їжу в дорогу.

“А мені так знаєте приємно та одночасно й соромно. Я відмовлявся, а вони брали та віддавали”, — каже велосипедист.

Зірка соцмереж
Подорожуючи, Олексій публікував свої відео у соціальних мережах, та став справжньою зіркою. Все більше людей дізнавалися про незвичайного туриста і з нетерпінням чекали можливості з ним зустрітися.

“У Хусті я в закарпатській сім’ї ночував. Один із підписників побачив у Інстаграмі, як я заряджав ровер на заправці та запросив до себе. Я в нього переночував, а потім доїхав до Яремчі”, — розповів Олексій.

Іноді на шляху зустрічалися незгоди — хвороби та ламання ровера. За словами мандрівника, у Яремчі він захворів та протягом 8 діб “дивився на гори”. Часто виходили з ладу спиці, іноді ламалася рама, що становило серйозну проблему взимку, особливо посеред дороги. Але небайдужі люди приходили на допомогу. За словами Олексій, найважче давалося переносити самотність. Іноді у нього навіювало бажання кинути все та повернутися додому, але близькі та друзі підтримували мандрівника.

“Мама, звичайно, переживала, що я поїхав так. Друзі підтримували, телефонували, питали, чим можна допомогти. Це дуже мотивувало продовжувати це робити”, — додав Олексій.

5 березня після своєї подорожі мандрівник приїхав до Кам’янського. Поки що у нього не має ніяких планів, що робити з електровелосипедом надалі, проте він вже задумується про подібну мандрівку по Європі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *