До уваги кам’янчан: знову дорожчає морква

В Україні на ринку зростання цін на моркву триває вже третій тиждень. Експерти кажуть, що це ще не межа, і ціни збільшуватимуться далі.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Що буде з цінами далі

За словами фахівців, ціни зростатимуть через брак пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит імпортної продукції, зокрема з Польщі, не вдається навіть частково. За даними експертів, зараз закупівельні ціни на моркву становлять уже 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Приводом для підвищення цін стало помітне зростання попиту на моркву. Аналітики зазначають, що через подорожчання ціни на моркву в Україні вже в середньому втричі вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, ціни зростатимуть і надалі, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.

Які ціни

За даними Мінфін, ціни в популярних українських супермаркетах на моркву зараз такі: Auchan – 39,50 грн/кг; Novus – 39,99 грн/кг; Megamarket – 56,90 грн/кг; Varus – 39,90 грн/кг.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *