Кам’янчанин Владислав прийшов до ЦНАПу, щоб дізнатися про умови служби у бригаді «Сталевий кордон»

25-річний Владислав прийшов до ЦНАПу у Кам’янському, щоб дізнатися про умови служби у Гвардії наступу. Зацікавила чоловіка бригада «Сталевий кордон» Державної прикордонної служби України. Саме у цьому роді військ проходила його строкова служба. Нині розглядає можливість з ними й боронити країну. Каже – терпець увірвався через побачене у Бахмуті.

Початок повномасштабної війни застав Владислава вдома – у Кам’янському. Він одразу убезпечив родину. Нині його дружина та двоє дітей за кордоном. Сам чоловік розглядає можливість вступу до однієї зі штурмових бригад.

«Доводилося бувати поряд із передовими позиціями. Захисникам потрібна була автівка. Зібрали кошти, придбали, а потім відганяли. До Бахмуту. Це було десь три місяці тому. Тоді я вперше у своєму житті його побачив, – ділиться враженнями Владислав. – Там – пекло. Суцільні воронки. Повсюди спалена ворожа техніка. І розбиті оселі українців навкруги».

Чоловік переконаний – російську навалу треба швидше зупиняти. Зробити це можна у рядах штурмових бригад.

«Гвардія наступу – це принципово нові, добре оснащені бойові підрозділи. Вони посилять наші сили оборони у деокупації територій України, – каже представник Державної прикордонної служби України Дмитро Бачеріков. – Головна вимога до добровольців нашої бригади «Сталевий кордон» – вмотивованість. А ще – міцне здоров’я. Досвід військової служби – не обов’язковий».

Перш ніж бійці стануть до виконання бойових задач, на них чекає навчання. Мова про індивідуальну підготовку кандидата та злагодження у складі підрозділів. Детально про це, а також умови служби у штурмових бригадах Гвардії наступу можна дізнатися у ЦНАПах області або на сайті https://storm.mvs.gov.ua/.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *