На Дніпропетровщині чиновник наживався на оренді чужої землі

Здав в оренду понад 50 га приватної землі без відома власників: слідчі Павлограда викрили чиновника у підробці документів. Чоловік підробив офіційні документи про передачу у користування восьми земельних ділянок загальною площею 54 гектари. При цьому власники земельних ділянок не отримували орендної плати, а гроші зловмисник присвоював.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

У ході розслідування кримінального провадження поліцейські встановили, що в період з 2020 по 2022 рік службовець товариства з обмеженою відповідальністю вносив недостовірні відомості до офіційних документів про ділянки, які перебували у приватній власності громадян. Користуючись своїм службовим становищем, 44-річний павлоградець підробляв договори оренди земельних ділянок без відома власників землі. У ході досудового слідства поліцейські провели три санкціоновані судом обшуки за місцем перебування товариства з обмеженою відповідальністю у місті Новомосковську. В ході слідчих дій правоохоронці вилучили документацію, що свідчить про злочинну діяльність фігуранта.

7 березня слідчим у сфері господарської та службової діяльності Павлоградського районного відділу поліції при процесуальному керівництві окружної прокуратури чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом досудове розслідування буде завершено та обвинувальний акт направлено до суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *