Освітяни Кам’янського поспілкувалися зі своїми польськими колегами

9 березня відбулася довгоочікувана онлайн-зустріч педагогів Кам’янського з польськими освітянами з міста Кельце.

У зустрічі взяли участь від Кам’янського директор департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева, начальник відділу освіти Оксана Живага, директор Ліцею №3 Людмила Нагай, директор початкової школи «Волошка» Тетяна Юрченко, заступник директора Ліцею №3 Олена Павлова. З польського боку на зустрічі були: директор Департаменту освіти, культури та спорту м. Кельце Пьотр Лоєк, директр початкової школи №20 м. Кельце Малгожата Павловська та педагоги польської школи.

Під час зустрічі було представлено досвід роботи двох закладів Кам’янського та напрями роботи польської школи №20, окреслено питання, які буде доречно розглянути в рамках співпраці. Пані Малгожата Павловська розповіла про широкий досвід з інклюзивної освіти, про шкільні численні конкурси та проєкти, роботу «школи повного дня», яку вони називають «світлиця», де до 16-30 щодня діти можуть займатися безкоштовно у різних гуртках за вибором.
За підсумками зустрічі було вирішено в подальшому обміні зосередитися на роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, інноваціях в методиці викладання, співпраці з батьками, патріотичному вихованні та формуванні культури здорового харчування, розвиткові творчих здібностей учнів у позаурочній діяльності.

Наступну зустріч з більш детальною презентацією роботи польської школи домовилися провести за два тижні. Саме друга зустріч визначить засади майбутньої співпраці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *