На Дніпропетровщині “липова” соцпрацівниця пограбувала пенсіонерів

У Покрові поліцейські встановили грабіжницю, яка під приводом обміну грошей намагалася пограбувати людей похилого віку. Довірливі люди похилого віку впустили зловмисницю в квартиру нібито для перевірки старих купюр. Побачивши гроші, жінка забрала конверт і зникла.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

7 березня, об 11:30, до поліції звернулися двоє людей похилого віку та повідомили, що до них в квартиру зайшла невідома жінка, яка назвалася соцпрацівницею та розповіла, що через інфляцію потрібно переписати номери з наявних в обігу купюр, щоб обміняти їх. Коли 91-річні потерпілі дістали конверт із заощадженнями в сумі 3 тис. гривень, жінка одразу поклала його собі до сумки та втекла з квартири. Однак не встигла вибігти з під’їзду, бо на сходовому майданчику її наздогнали потерпілі та інші мешканці будинку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та встановила, що до пограбування причетна 41-річна місцева мешканка. Викрадені гроші вилучили та повернули заявникам.

8 березня слідчим за узгодженням з окружною прокуратурою правопорушниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 (замах на грабіж) Кримінального кодексу України.

Поліція застерігає літніх людей бути обережними та не довіряти тим, хто пропонує обміняти чи перевірити кошти. Обмін грошей проводиться лише в офіційних банківських установах, а під виглядом соціальних працівників можуть діяти грабіжники чи шахраї.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *