Рецепт дня: Печиво “Ківі”

Подавши до столу яскраве печиво «Ківі», вам вдасться здивувати гостей. Адже спершу вони можуть подумати, що ви презентували до чаю екзотичний плід. Яким ж буде їхнії подив після дегустації так званої фруктової нарізки!

Це оригінальне печиво справді виглядає дуже натурально, наче перед вами справжнє ківі. Щоб досягти такого результату, вам знадобиться харчовий барвник і трішки терпіння. Адже з цими ласощами доведеться трохи погратися. Але результат того вартий.

Для того, щоб надати тісту зеленого кольору, ви можете використовувати як харчовий барвник, так і японський чай. Якщо у вас є матча, додайте її в тісто, а потім добре його розімніть. В результаті ви отримаєте чудовий зелений колір.

складові
Цукрова пудра 120 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 350 г, Харчовий барвник 2 г, Лимонна цедра 1 ч. л., Мак 1 ч. л.

Приготування
Додаємо до розм’якшеного вершкового масла цукрову пудру. Збиваємо все до однорідності. Додаємо яйце. Знову збиваємо.

Натираємо на дрібній тертці лимонну цедру. Додаємо її і пшеничне борошно до масляної маси. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Розділяємо тісто на три частини (дуже велику, середнього розміру і найменшу).

У велику кулю додаємо барвник зеленого кольору. Розминаємо руками до однорідності. У найменшу кулю тіста додаємо какао. Ретельно розминаємо його руками. Відправляємо у морозилку на 5 хвилин.

Тісто зеленого кольору розгортаємо у прямокутний пласт. Зі світлої кулі формуємо ковбаску. Викладаємо її на прямокутну заготівлю. Загортаємо все в рулет. Обмотуємо харчовою плівкою. Прокочуємо рулет на столі і прибираємо його в морозилку на 3 хвилини.
Коричневе тісто розгортаємо у прямокутний пласт. Викладаємо на нього рулет. Закочуємо його в заготовку коричневого кольору. Загортаємо в харчову плівку і знову забираємо в морозилку на 10 хвилин.

Готовий рулет нарізаємо на невеликі кружечки, використовуючи гострий ніж. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Підправляємо руками нерівності і намагаємося акуратно приплюснути заготовки.

Посипаємо зелену частину майбутніх коржиків маком. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Для того щоб так звані зернятка вийшли дуже правдоподібними та акуратними, використовуйте звичайний поліетиленовий пакет. Насипте в нього мак. Потім зробіть в пакеті невеликий отвір. Прикрасьте зелену частину тіста, висипаючи мак по колу. Готово!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *