Рецепт дня: Пісні оладки із зеленню

Хоч пісні страви готують без яєць, м’яса та вершкового масла, вони також можуть бути цікавими. І сьогодні ми пропонуємовам приготувати одне із таких частувань — пісні оладки із зеленню та цибулею. Їх можна подавати як закуску на вечерю або обід, або як самостійну страву.

Ця смакота якимось чудовим чином змінює супи, борщі та овочеві бульйони. А для гостроти готові оладки можна полити часниковою заправкою. Але й без того вони наділені насиченим та дуже приємним ароматом. При цьому смак обсмаженої цибулі точно сподобається любителям соковитих страв.

Мінімум вашого часу і абсолютно доступні продукти – ось чим завоюють ваше серце ці пишні пісні оладки із зеленню. Тут вам і оригінальна закуска і варіант ситного сніданку. Іноді можна дозволяти собі смажені страви, головне брати хорошу олію чи сковороду, щоб готувати без неї. В кінці замісу рекомендуємо додати в тісто сушений солодкий перець пластівцями. Виходить дуже пікантно!

Складові
Вода 300 мл, Цибуля 1 шт., Дріжджі 18 г, Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Соняшникова олія 3 ст. л., Зелень за смаком, Пшеничне борошно 280 г.

Приготування
Цибулю очистіть і подрібніть блендером або в кухонному комбайні.

Воду доведіть до кипіння та залийте нею овоч. Залишіть, поки суміш не охолоне до 37 градусів. Потім додайте цукор, сіль, подрібнену зелень і розкрошені дріжджі. Ретельно перемішайте.

Потроху вмішуйте просіяне борошно і вливайте соняшникову олію. Тісто має вийти, як густа сметана, і важко стікати з ложки.

Накрийте його рушником і залиште у теплому місці щонайменше на 20 хвилин.
На сковороді розігрійте частину олії. Акуратно, з краю, наберіть тісто столовою ложкою (у жодному разі не перемішуйте тісто, щоб воно не осіло).

Викладіть тісто у вигляді оладок на підготовлену сковороду. Обсмажуйте вироби з обох боків до золотистого кольору.

Такі пісні оладки можна смажити і на сухій сковороді, але стежте, щоб вогонь був повільним. В іншому випадку вийде дуже засмажена скоринка та сира начинка всередині. В тісто можна додавати як сушену, так і заморожену зелень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *