Політику з Кам’янського не виплатили зарплату за військову службу

Екс-нардеп із Кам’янського Віталій Купрій домагається виплати йому заборгованості із заробітної плати за службу у ЗСУ у період квітня-травня 2022 року.

«Довго думав чи треба про це заявляти, але оскільки всередині країни панує несправедливість, то я вирішив на своєму прикладі спробувати захистити право військового на грошове забезпечення і додаткову винагороду, передбачену законодавством.
З червня минулого року за станом свого здоров’я я не зміг продовжувати службу в ЗСУ. Проте всупереч моїм правам Командування Сил ТрО ЗСУ мені до сих пір не виплатило кошти за мою службу у квітні-травні. 27.01.2023 року я вирішив все ж таки нагадати генералу Ігорю Танцюрі про цю проблему і направив йому відповідну заяву.

письмо

На жаль виглядає так, що мій лист відмовились отримувати на пошті. Хоча буквально за день до цього я отримав від нього лист по іншій темі саме з цієї поштової адреси.

ответ
Якщо військовому не виплатили кошти більш ніж за один місяць, то є наступні варіанти реагування:
1. Скарга Міністру оборони, Головнокомандувачу, Верховному головнокомандувачу.
2. Заява про вчинення кримінального правопорушення в Офіс генерального прокурора і ДБР за статтею 175 Кримінального кодексу України.
3. Позов до суду.
Скарги і заяви у пункті 1 або 2 можна подавати як особисто, так і через інших осіб, депутатів, громадські організації. Позов до суду подається особисто або через адвоката.
Я почну з першого варіанту. Буду повідомляти вас про перебіг подій», – написал Куприй в своем фейсбуке.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *