Доступні європейські стандарти хірургії у Кам’янському

Нещодавно кам’янчани, які проживають або часто бувають у верхній частині вулиці Героїв Рятувальників (колишня Москворецька), були приємно здивовані.
Там розташована будівля колишніх майстерень індустріального технікуму. У 90-х роках майстерень там не стало, у будівлі оселилися численні приватні контори. Сама споруда, яка багато років не бачила ремонту, поступово занепадала і відверто відштовхувала своїм зовнішнім виглядом, а тамтешні «квартиранти» особливо не морочилися цією проблемою.
Все змінилося кілька місяців тому – у будівлі провели вражаючий ремонт, і тепер її не впізнати. Зараз тут розташований перший у Кам’янському приватний центр сучасної хірургії «Медікум». З його керівником – медичним директором Надією Морозовою (на фото нижче) – зустрівся наш кореспондент.

морозова
– Наша установа створена та працює відповідно до найсучасніших вимог, – розповідає Надія Іванівна. – По-перше, фахівці: для проведення операцій ми залучаємо хірургів з багаторічним досвідом, у деяких понад 20 років. Це не лише медики з нашого міста, а й із Києва, Дніпра та Запоріжжя. Вони відомі фахівці у гінекології, травматології, хірургії черевної порожнини, урології та флебології (судинна хірургія нижніх кінцівок).
По-друге, наша лікарня вигідно відрізняється від подібних установ  Кам’янського своїм обладнанням. Воно найсучасніше: наші операційні та палати інтенсивної терапії обладнані відповідно до стандартів Європи та США.

операционная

пит

Особливо хотілося б відзначити інноваційне обладнання для анестезії, яке дозволяє автоматично з «ювелірною»  точністю визначити дозу наркозу, моніторити його глибину і стан пацієнта під час операції. Також використовується і новітня дихальна апаратура. Сучасна технічна база та висока кваліфікація хірургів забезпечують високоякісне виконання хірургічних втручань. Фахівці «Медікум» віддають перевагу сучасним малоінвазивним та малотравматичним методикам з мінімальним травмуванням тканин, що значно пришвидшує одужання.
Ще хотілося б звернути увагу на високі стандарти стерильності у нашому центрі хірургії. Приміщення після ремонту відповідає високим медичним стандартам, і в ньому немає місця для внутрішньолікарняної інфекції! Навіть повітря в операційних має дуже високий рівень стерильності завдяки використанню спеціальної новітньої технології. Все обладнання та інструменти проходять три етапи обробки у сучасному стерилізаційному відділенні. Ми дбаємо про максимальний рівень безпеки, щоб не лишити жодних шансів для інфекційних ускладнень.
– А які умови перебування хворих у клініці?
– Найкомфортніші. Людям пропонуються 1 або 2-місні палати з душем, санвузлом, телевізором, інтернетом та кнопкою екстреного виклику медичного працівника. Також  пацієнти отримують комплект лікарняного одягу, тобто тягнути із собою з дому капці та спортивні костюми не треба! Також немає потреби ні у холодильниках, ні у мікрохвильовках, ні у чайниках – пацієнти отримують 4-разове якісне збалансоване харчування. Більше того – приносити їжу до лікарні не можна, це наша жорстка вимога. Адже неперевірена їжа може стати на заваді процесу одужання, особливо після операції!

палата
Хочу зупинитися на такій важливій частині лікування, як підготовка до операції. Здати аналізи та пройти всі передопераційні обстеження пацієнти можуть як у своїй дільничній клініці, так і в медичному центрі «Медікум» на проспекті Свободи, або тут, у центрі хірургії.

манипуляционная

Ми маємо і таку специфічну послугу, як координатор під час підготовки до операції. Тобто наш фахівець «веде» пацієнта, підказує, коли і де краще здати аналізи чи пройти обстеження, домовляється, щоб людина не нудилася в чергах. Погодьтеся, сьогодні, коли, як кажуть, «час-гроші», це дуже суттєва допомога хворому!
– До речі, про гроші. Які приблизно ціни у «Медікумі»?
– Від 5 тисяч гривень, багато залежить від складності операції. Але при цьому у вартість входить не лише сама операція, а й перебування у стаціонарі, медикаменти, витратні матеріали, харчування. Нашим клієнтам не треба бігати в аптеки та купувати для операції всі ліки, шприци та навіть марлю з бинтами. Давайте будемо відвертими – безкоштовної медицини зараз не існує, все одно хворому доводиться так чи інакше платити за лікування і, тим більше, операції. І якщо порівняти наші ціни із «прихованими» платежами в інших лікарнях, то повірте, суми приблизно ідентичні.
– І ще питання, яке хвилює багатьох кам’янчан, зокрема й пацієнтів. Не секрет, що клініка розташована в дуже жвавій частині вулиці Героїв Рятувальників, тут паркуються десятки машин, місця практично немає. Як вирішується ця проблема?
– Під час ремонту будівлі ми подбали і про це. Недоглянуту територію, яка розділяла приміщення із тротуаром, ми перетворили на цивілізоване паркування для автомобілів. Найближчим часом там буде встановлений шлагбаум, співробітники та пацієнти клініки зможуть нормально поставити там свої машини та не загороджувати проїжджу частину.
Багато років у нашому місті склалася така традиція – якщо треба якісне лікування чи складна операція, треба їхати чи до Дніпра, чи до Києва, чи взагалі за кордон. Ми починаємо це змінювати – у Кам’янському тепер є і висококласні лікарі, і найсучасніше обладнання та комфорт для пацієнтів. Поліклініка «Медікум» за кілька років роботи стала популярною у кам’янчан, і я впевнена, що наш центр хірургії продовжить цю добру традицію! – завершує розмову Надія Іванівна.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *