На Дніпропетровщині впіймали ворожого інформатора

Служба безпеки викрила ще одного поплічника рашистів у ході контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині. Зловмисник за своєю ініціативою оприлюднив у проросійських пабликах фото- та відеоматеріали місць базування Сил оборони у регіоні.

Таким чином, він потрапив у поле зору російських спецслужб, які вийшли на нього через підконтрольні адміністратори прокремлівських інтернет-ресурсів. Через месенджер вони запропонували зловмиснику співпрацю за гроші, які потім посилали на його банківську картку.

За вказівками ворога він виходив на місцевість та приховано фотографував переміщення підрозділів ЗСУ на території області. Насамперед, агресора цікавила інформація про можливе переміщення колон з військовою технікою іноземного виробництва. Розвіддані російські загарбники планували використовувати для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Контррозвідники СБУ затримали ворожого інформатора на спробі передати закриті відомості окупантам. За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Синельниківського району, який публічно підтримував збройну агресію Росії проти України. Свої прокремлівські погляди він поширював своїм акаунтом в популярних соцмережах. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютер та мобільний телефон на місці злочину.

Слідчі СБУ повідомили його про підозру. Поки що зловмисник під вартою. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *