У Кам’янському відродять «другий Чорнобиль»?

Дуже цікаву новину повідомив учора політолог із Дніпра Іван Красіков. За його даними, у Дніпровському районі планується відродити видобуток уранової руди, а збагачувати його на Придніпровському хімзаводі в Кам’янському.

Красіков вважає, що новому начальнику Дніпровської районної військової адміністрації поставлене завдання здійснити цей проект. За словами політолога, візьметься здобиччю та збагаченням урану відомий дніпровський бізнесмен Геннадій Буткевич – власник торгової мережі АТБ. Саме від його оточення Красіков отримав інформацію про підготовку уранового проєкту в Кам’янському та його околицях.

Яких-небудь офіційних даних, що підтверджують чи спростовують ці поки що чутки, немає.

Нагадаємо, свого часу Кам’янське називали «другим Чорнобилем» через радіоактивні відходи уранового виробництва колишнього Придніпровського хімзаводу (ПХЗ). Приблизно у 2000 році навіть було створено державне підприємство «Бар’єр», завданням якого було знезараження небезпечних відходів та старого обладнання, що «фонить». Однак через недофінансування ці роботи до ладу так і не були проведені. Цікаво, що скажуть професійні екологи щодо можливих намірів перезапустити у Кам’янському ядерне виробництво?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *