Categories: Події

Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах (відео)

14 березня у багатьох громадах нашого регіону горіла суха трава, очерет та сміття. Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах.

Так, у селищі Лобойківка Петриківської селищної територіальної громади Дніпровського району вогнеборці ледве встигали загасити полум’я, яке через сильні пориви вітру швидко поширювалося сухим очеретом. На жаль, вогонь встиг знищити 4 га наземної екосистеми.

У селищі міського типу Петропавлівка Синельниківського району надзвичайники ліквідували спалах сухої рослинності на площі 3 га.

У селі Вишневецьке Роздорської селищної територіальної громади Синельниківського району вогонь перекинувся із сухої трави на дерев’яну господарську будівлю, знищивши її повністю на площі 30 кв.м. На щастя, люди не постраждали.

У селі Васильківка Синельниківського району пожежники встигли відбити полум’я від житлових будинків, що розташовані на вулиці Польовій. Вогонь встиг знищити лише суху рослинність на площі 0,5 га.

У місті Павлоград, через сильні пориви вітру, також була загроза поширення пожежі на житловий сектор на вулиці Тетяни Федорової. Надзвичайники врятували від полум’я людські будинки та загасили пожежу в екосистемі, площа якої становила 1,5 га.

Масштабне спалах ліквідували пожежники у місті Марганець Нікопольського району, не допустивши поширення вогню із сухостою на житлові будинки. Полум’я знищило суху траву та очерету на площі 4 га.

Дніпровські пожежники у складі 2-х чергових відділень ліквідували пожежу в екосистемі, задимлення від якої спостерігали ввечері мешканці обласного центру. За межами села Олександрівка Слобожанської селищної територіальної громади Дніпровського району горіла суха трава на площі 4,9 га.

Враховуючи ситуацію, що склалася, Головне управління ДСНС України в Дніпропетровській області звертається до всіх громадян:

“Не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будинків! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, сірниками та сигаретами. Якщо ви помітили невелике запалення трави або підстилку, що тліє від занедбаного вогнища, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати Якщо не можете самостійно впоратися з пожежею – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок займання! Будьте відповідальними! Допоможіть вберегти від вогню наші родючі землі, особливо в цей важкий для країни період!”

Олена

Recent Posts

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

1 годину ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

2 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

3 години ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "5 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в…

3 години ago

21 медаль кам’янських веслувальників

16-17 травня 2024 року у місті Дніпро пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках…

4 години ago