Щодо захисту бездомних тварин у Кам’янському

Коментар на звернення громадян надав мер Андрій Білоусов.

“Шановні кам’янчани!
До мене та до департаменту з гуманітарних питань міської ради надійшло звернення від мешканців Кам’янського щодо необхідності захисту бездомних котів на території Ліцею № 30 та Ліцею № 39. Під час опрацювання вищевказаного звернення були отримані письмові відповіді Ліцею № 30 та Ліцею № 39, в яких містилось пояснення щодо відсутності безпритульних тварин на території навчальних закладів.
Сьогодні за моїм дорученням департаментом з гуманітарних питань спільно з представниками поліції та КУ «Притулок для тварин» та представниками ГО «Вірний друг» було створено комісію та опрацьовано питання щодо жорстокого поводження з котами. В ході комісійного обстеження підвалу, котів не виявлено, але були знайдені рештки муміфікованих тварин. Двері в підвал не замикаються, тому такий випадок міг статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог. Спільним рішенням комісія рекомендувала адміністрації Ліцею №39 відпрацювати облаштування вентиляційних отворів за рахунок заварювання дрібною металевою решіткою, також, звернутися до жителів мікрорайону з проханням не підгодовувати котів в підвальному приміщенні, а в разі виявлення тварин звертатися з повідомленням до адміністрації ліцею про їх наявність. Тримати постійний зв’язок з представниками громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» щодо систематичного відлову котів в підвальному приміщенні та забезпечити їм вільний доступ до підвального приміщення. До того ж, звернутися до відділення поліції №1 Кам’янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області з проханням провести роз’яснювальну роботу з місцевими жителями щодо годування безпритульних тварин на території закладів освіти.
За згодою громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» встановити котоловки для періодичного безпечного відлову тварин з підвального приміщення ліцею.
Комунальній установі «Притулок для тварин» Кам’янської міської ради стерилізувати відловлених тварин та у разі необхідності надавати їм допомогу. Також доручено керівникам інших освітніх закладів вжити заходи щодо запобігання подібних ситуацій з безпритульними тваринами”, – йдеться у повідомленні.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

12 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

13 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

13 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

14 години ago