Рецепт дня: Великоднє печиво з курагою

Ароматне великоднє печиво з курагою та глазур’ю — чудова святкова випічка, яку можна взяти в кошик разом з паскою, яйцями та домашньою ковбаскою. Виходить вона дуже ошатною та апетитною.

Для того, щоб прикрасити це казкове печиво, слід приготувати глазур або купити готову у вигляді пасти. Також для цього знадобиться кондитерська посипка. З таким декором випічка виглядатиме дуже святково.

Щоб приготувати такий десерт, рекомендуємо купувати покупний сир жирністю 9% або домашній. Також пам’ятайте, що його варто пробити блендером або протерти через сито. Тільки в цьому випадку великоднє печиво матиме дуже приємну текстуру.

Складові
Сир 200 г, Пшеничне борошно 1 скл., Цукор 2 ст. л., Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 дрібка, Курага 80 г, Яєчні білки 2 шт., Цукрова пудра 80 г, Вершкове масло 80 г.

Приготування
Помістіть курагу у миску. Залийте її окропом і залиште на 5 хвилин. Потім злийте рідину. Подрібніть курагу, використовуючи м’ясорубку чи блендер.

В окремій ємності з’єднайте сир із розм’якшеним вершковим маслом та цукром. Пробийте все блендером до однорідної маси. Додайте просіяне пшеничне борошно, розпушувач і сіль. Замішайте однорідне тісто, яке не липне до рук. Накрийте його харчовою плівкою та приберіть у холодильник на півгодини.

Присипте стіл борошном і розкотіть на ньому тісто в пласт завтовшки не більше 3 мм. Виріжте з нього круглі заготовки за допомогою склянки чи спеціальної форми.

На центр кола викладіть 0,5 ч. л. начинки із кураги. Зверху помістіть іншу заготівлю. З’єднайте краї, а потім придавіть їх виделкою.
Викладіть майбутнє печиво на деко, застелене пергаментом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Дайте йому трохи охолонути.

З’єднайте охолоджені яєчні білки із цукровою пудрою. Збийте до стійких піків. Покрийте тепле печиво готовою глазур’ю. Прикрасьте його посипкою. Залишіть при кімнатній температурі до повного застигання глазурі.

Ароматне печиво готове! Спробуйте спекти настільки ніжні сирні ласощі цього року і подайте їх на святковий стіл. Рідні неодмінно оцінять ваші старання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *