Рецепт дня: Пряники в цукровій глазурі

Що може бути смачнішим за домашню свіжу випічку? Якщо вам важко знайти відповідь на це питання, рекомендуємо приготувати ароматні пряники у цукровій глазурі. Такий казковий десерт, зроблений своїми руками, набагато кращий за покупні солодощі. У цьому немає жодних сумнівів!

Ви можете приготувати його як без начинки, так і з нею. Для цієї мети спробуйте використати джем або згущене молоко. Ніжні прянички з таким наповненням точно припадуть до смаку всім ласунам.

Для того, щоб надати випічці акуратну круглу форму, можна скористатися двома пристроями. Найбюджетніший варіант — склянка з дуже вузькою шийкою. Також можна взяти спеціальну круглу форму необхідного розміру.

Складові
Кефір 250 мл, Сметана 1 ст. л., Сіль 1 щеп., Пшеничне борошно 600 г, Сода 1 ч. л., Яйце 2 шт., Цукор 150 г, Цукрова пудра 150 г, Соняшникова олія, 50 мл.

Приготування
Відокремте жовтки від білків. У глибокій ємності з’єднайте кефір з жовтками, цукром та олією. Гарненько збийте. Додайте сметану, соду та сіль. Ретельно перемішайте.

Поступово введіть борошно пшеничне, замішуючи однорідне тісто. Зберіть його в кулю. Накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на півгодини. Припиліть робочу поверхню борошном. Розкотіть на ній тісто в пласт товщиною 2 см. Виріжте з нього невеликі круглі заготовки.

Застеліть лист пергаментом. Викладіть на нього майбутні пряники. Відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Приготуйте глазур. Збийте білки до появи щільної піни. Всипте цукрову пудру. Ретельно збийте до густої пишної маси.
Зануріть пряники в цукрову глазур. Ретельно перемішайте, покриваючи їх солодкою сумішшю з усіх боків.

Викладіть пряники на решітку. Залишіть їх за кімнатної температури до повного застигання глазурі. Готово!

Роблячи глазур для таких пряничків, можна використовувати як харчові барвники для надання яскравого та незвичайного кольору десерту, так і ванільний цукор, який подарує солодкій страві чудовий аромат. В результаті ви отримаєте неймовірно смачну та апетитну випічку. Приємного чаювання!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *