Металурги Каметсталі пліч-о-пліч з усіма українцями наближають Перемогу

Завдяки мужнім захисникам, які боронять рідну землю на фронті, відстоюючи кордони нашої батьківщини, в тилу продовжує працювати Каметсталь, залишаючись надійною опорою України.
Економіка

экономика
Попри всі труднощі воєнного часу, логістичні й енергетичні обмеження, комбінат працює, виконує завдання з виробництва сталевої продукції та системно відновлює основне обладнання. Навіть у найважчий 2022-й рік металурги комбінату освоїли 10 видів нової товарної продукції. Найбільше новинок у сегменті сортового прокату і сталевих напівфабрикатів. Наприклад, профіль МП-4, призначений для футерування молольних млинів на гірничо-збагачувальних комбінатах, сім видів гарячекатаного круглого прокату діаметром від 22 до 38 мм для машинобудування, а також прямокутні заготовки та зливки з чотирьох марок сталі, гарячекатані блюми нових типорозмірів.
Незважаючи на повномасштабне вторгнення в Україну, Каметсталь залишається надійною опорою економіки міста й країни. У 2022 році металургійний комбінат Кам’янського перерахував майже 1,6 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.
Армія. Сталь, що захищає

армия
З перших днів повномасштабного вторгнення сталь Метінвесту стала незамінним матеріалом на фронті. Щодня вона рятує життя військовослужбовців і робить їх армійський побут більш комфортним.
Комбінат Каметсталь Групи Метінвест став точкою опори для українських захисників. Для зупинки ворожої техніки в ремонтних цехах підприємства виготовили тисячі сталевих їжаків, шипів та ланцюгів. Для зведення фортифікаційних споруд на передовій і блокпостів у тилу передали тисячі тонн шлаку, більш як 20000 будівельних скоб та сотні кілометрів арматури й катанки. Також силовикам надали 14 одиниць автомобільної техніки, пальне, 50 мобільних рацій тощо.
Найголовніше – це зберегти життя солдат, які щодня на фронті демонструють приклади мужності та стійкості. Серед них є сотні мобілізованих співробітників Каметсталі. Щоб захистити їх від ворожих куль, Метінвест передав понад 600 бронежилетів і сотні комплектів бронепластин. А в зимовий період мужніх оборонців забезпечили наборами теплого одягу, що зігріватимуть героїв.
Медицина

медицина
Головне покликання медиків – рятувати життя. Сьогодні вони працюють з величезним навантаженням. Але щоб виконувати свою благородну місію, лікарі мають бути забезпечені всім необхідним. Опорою для них стали масштабні гуманітарні проєкти, реалізовані Метінвестом і Фондом Ріната Ахметова, у межах яких до лікарень України регулярно надходять потрібні ліки та обладнання.
Від перших днів війни медичні заклади Кам’янського отримують медикаменти, витратні матеріали та спеціалізоване обладнання. Загальна сума вже сягнула 30 млн грн. Поставки благодійної допомоги формуються на основі актуальних потреб лікарів, мають регулярний характер і надходять щомісяця. У вантажах – інфузійні антибіотики, ізотонічні розчини, кровоспинні та знеболювальні препарати, хірургічний інструмент, спеціалізовані пластини для лікування складних переломів, системи для переливання крові, шовний матеріал, комплекти хірургічного одягу, стерильні рукавички та ще багато-багато іншого. Також передано електрохірургічний апарат, пристрій для лікування ран негативним тиском, електродерматом, монітори пацієнта, пересувну рентгенівську систему, операційні столи з електрогідравлічним приладом і багатосекційними стільницями, артроскопічну ендоскопічну стійку в комплекті тощо. Всього майже 200 тисяч одиниць ліків, витратних матеріалів, 40 одиниць медичного устаткування, понад 500 найменувань найважливіших препаратів – важко визначити, скільком пацієнтам, зокрема й пораненим бійцям, медики кам’янських лікарень змогли допомогти, скільки життів вдалося врятувати. Загальна ж сума допомоги лікарям України за проєктами Метінвесту і Фонду Ріната Ахметова становить приблизно 170 млн грн.
Суспільство

общество
Воїни ЗСУ відчайдушно відстоюють мирне небо для України, металурги тримають економічний фронт, а Метінвест системно піклується про своїх співробітників і мирних жителів міст присутності, надаючи їм потужну соціальну підтримку.
Для цього працює гуманітарний проєкт «Рятуємо життя», що здійснюють Метінвест і Група ДТЕК за підтримки Фонду Ріната Ахметова й міжнародних партнерів. За рік повномасштабного вторгнення він став одним із найбільших гуманітарних проєктів України. Кількість громадян, які отримали від нього допомогу, щодня збільшується й от-от сягне 500 тисяч осіб.
Приблизно 50 тисяч пакунків, що турботливо зібрані руками волонтерів, розподілені між вразливими категоріями населення та багатодітними родинами Кам’янського, працівниками Каметсталі, родинами військовослужбовців, ветеранами підприємства.
Комбінат у Кам’янському протягом усього воєнного року працює в тісній співпраці з містом, оперативно «закриваючи» найбільш гострі проблемні напрямки. Перемотування електродвигуна для відведення водопровідних стоків, щоб запобігти підтопленню міських територій; допомога в придбанні мотора для пожежної машини; ревізія та ремонт потужного генератора для однієї з лікарень Кам’янського в період гострої енергокризи. А ще – дизель для автомобілів комунальних служб у період нестачі пального, кисень для лікарень, 1500 матраців, ковдр та подушок, щоб створити для вимушених переселенців більш зручні умови проживання, облаштування «Пунктів незламності» та безліч іншої допомоги, що свідчить про єдність та взаємодопомогу металургів і кам’янчан.
Ворог продовжує нищити українські міста й села. Щоб у всіх куточках міста було чутно повітряну тривогу, комбінат допомагає з перемотуванням звукових сповіщувачів, які час від часу виходять з ладу.
Співробітники Каметсталі виробляють метал, ремонтують обладнання та, немов сталь, залишаються незламними. Війна загартувала наш характер, ми з честю здолали безліч випробувань та продовжуємо наближати Перемогу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *