На Дніпропетровщині запрацювала програма для безробітних із малозабезпечених сімей

Держава відновила програму «Рука допомоги». Вона для безробітних із малозабезпечених сімей. Передбачає надання фінансової допомоги. Це понад 100 тис грн на розвиток чи заведення власної справи.

Як приєднатися та чи потрібно повертати гроші, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

З повномасштабною війною програму «Рука допомоги» було припинено. І вже із березня цього року вона знову працює. Приєднатися можуть члени незаможних сімей. Ті, хто зареєстрований у Центрі зайнятості безробітним.

«Якщо сукупний дохід сім’ї менший за прожитковий мінімум, то він малозабезпечений. Єдиної цифри немає, адже враховується склад сім’ї та наявність дітей. Зазвичай вони перебувають на обліку в органах соцзахисту», – наголосила директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВ Олена Кришень.

Отримати представник такої сім’ї може понад 100 тис. грн. Кошти – на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для бізнесу. На повернення запозиченого – три роки. Розраховуватися можна частинами чи одним платежем.

«Із суми до повернення віднімаються податки та збори, які сплачує людина до бюджету. Якщо вирахування перевищать розмір допомоги, повертати нічого не потрібно. Таке саме правило для учасників програми, які приймуть на роботу хоча б двох людей. А саме безробітних із малозабезпечених сімей», – пояснила заступник директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко.

Для отримання допомоги необхідно звернутись до найближчого центру зайнятості. Написати заяву, надати довідку про несудимість та бізнес-план. А ще – витяг з реєстру про відсутність обтяжень рухомого та нерухомого майна. Рішення про надання безвідсоткової позички приймає спеціальна комісія. Про нього вона повідомить людину письмово.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *