Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  37 оперативно-рятувальних виїздів, з них: 22 рази на пожежі, 3 з яких в інший район виїзду; 7 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 5 разів на інформацію про подію не підтвердилась.

За минулий тиждень врятовано 3 осіб, загиблих не було, 1 особа отримала отруєння продуктами горіння.

 

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

19 березня о 14:21 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в приватному житловому будинку, розташованому на вулиці Батальйона Шейха Мансурова, смт Карнаухівка. За викликом направлено  надзвичайників міста Кам’янське. Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що займання виникло у приватному одноповерховому житловому будинку, де горіло  домашнє майно. Пожежу було ліквідовано о 15:30. Вогнем пошкоджено домашнє майно в приватному будинку на площі 60 кв.м. До гасіння займання залучено 12 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

 

20 березня о 08:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Пшенична Південного району міста Кам’янське, з одноповерхового житлового будинку йде дим. За викликом негайно були направлені вогнеборці міста Кам’янське у складі двох відділень. По прибуттю рятувальників до місця події встановлено, що займання виникло всередині житлового будинку. Вогонь миттєво охопив приміщення кухні та існувала загроза поширення пожежі по всій площі оселі. Внаслідок займання пошкоджено домашнє майно, меблі та внутрішнє облицювання стін житлового будинку на загальній площі 20 кв.м. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів літня пара самостійно вийшла з палаючої оселі. Чоловіка 1933 року народження та жінку 1937 року народження госпіталізовано працівниками екстреної медичної допомоги до лікувального закладу з попереднім діагнозом – отруєння продуктами горіння. Пізніше до лікувального закладу звернувся чоловік, 1959 року народження. Як з´ясувалось чоловік перебував на місці під час пожежі. Чоловіка було госпіталізовано працівниками медзакладу з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння. Пожежу ліквідовано о 09:07. До місця виклику залучено 11 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

Шановні громадяни, також знову звертаємо вашу увагу на те, що за минулий тиждень на території Кам’янського району виникло 8 пожеж в природних екосистемах та поблизу житлових секторів. В результаті яких було знищено близько 12 га сухої рослинності (трава, очерет і таке інше).

Тому вкотре звертаємося до мешканців району з проханням – дотримуватися  простих правил пожежної безпеки перебуваючи на відкритій території.

Нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності, сміття, навіть на присадибній ділянці, винуватці будуть каратися згідно чинного законодавства – на порушників будуть складатися відповідні протоколи.

Тож, не нехтуйте правилами пожежної безпеки, бережіть себе та оточуючих. У випадку пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону — 101.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *