У Кам’янському не перейменовуватимуть зупинку

Ми повідомляли, що на сайті електронних петицій Кам’янського було опубліковано пропозицію перейменувати зупинку трамвая 2-го маршруту. Назву «Палац Будівельників» пропонувалося замінити на «Храм Святого Еммануїла».

У петиції наголошувалося, що назва «Палац Будівельників» не відповідає дійсності і є комуністичною пропагандою, а церква Святого Еммануїла, яка нині перебуває в колишньому Палаці, робить великий внесок в оборону України. На цю петицію офіційно відповів мер Каменського Андрій Білоусов, публікуємо його відповідь повністю.

«Ваше звернення щодо перейменування зупинки трамваю 2-го маршруту
з «Палац Будівельників» на «Храм Святого Еммануїла» розглянуто
та опрацьовано юридичним відділом міської ради, про що повідомляємо наступне.

Відповідно до ч.2 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» визначено кількість підписів громадян на підтримку електронної петиції у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, де проживає від 100 тисяч до 500 тисяч жителів – не менше ніж 250 підписів.

Так, відповідно до п.6 ст.47 Статуту Кам’янської міської територіальної громади затвердженого рішенням Кам’янської міської ради від 25.02.2022 року №548-17/VIII «Про затвердження Статуту Кам’янської міської територіальної громади» електронна петиція до міської ради подається через офіційний вебсайт міської ради, визначений для звернення громадян з електронними петиціями до міської ради та розглядається керівництвом міської ради за умови збору на її підтримку протягом не більше як одного місяця з дня її оприлюднення не менш ніж 250 підписів громадян.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до п.10, ст.231 Закону України «Про звернення громадян». На момент спливу місячного терміну (11.02.2023) електронна петиція заявника набрала 211 голосів, що є меншою до необхідної кількості голосів на її підтримку.

З приводу розгляду питання про перейменування повідомляємо, що назва транспортної зупинки трамваю 2-го маршруту «Палац Будівельників» ні яким чином ні за змістом ані за своєю суттю не пов’язана з тоталітаризмом, комуністичним, націонал-соціалістичним (нацистським) режимом, пропагандою, агресією, війною або з будь-яким іншим явищем, яке суперечить моральним засадам суспільства, що в свою чергу не несе в собі підстав для її перейменування».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *