Постраждалі від вибухонебезпечних предметів можуть отримати компенсацію

Ракети, шахеди та артилерійські снаряди. Країна-агресорка тероризує українців різними видами зброї.

Вороже залізо вбиває мирних та руйнує інфраструктуру. А ще – забирає здоров’я. Люди, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, можуть отримати від держави компенсацію. До 10,5 тис. грн. Як її оформити розповіли у Дніпропетровській ОВА.

«Компенсація постраждалим від вибухонебезпечних предметів – разова. Вона для людей, які внаслідок травмування здобули інвалідність, – пояснює заступник начальника Дніпропетровської ОВ Ольга Горб. – Її розмір залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тож може змінюватись. Наразі максимальний – майже 10,5 тис. грн».

Для отримання компенсації потрібно звернутися до органів влади на місцях чи ЦНАП. Написати заяву. Підкріпіть її потрібними документами. Це копія паспорта чи свідоцтва про народження та картки платника податків. А ще – довідка МСЕК про групу та причину інвалідності.

Для неповнолітніх – це висновок лікарсько-консультативної комісії медустанови. Зібраний пакет документів можна надіслати і до органів соціального захисту. Але лише поштою. На оформлення цієї компенсації 60 місяців. Відлік часу – з встановлення зв’язку інвалідності з ушкодженнями, викликаними вибухонебезпечними предметами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *