У квітні кам’янчанам знову перерахують пенсії

В Україні 1 березня проіндексували пенсії для 10,5 млн. українців. Вони торкнулися тих, кому належить перерахунок виплат у зв’язку з віком, інвалідністю чи втратою годувальника. У квітні очікується ще одна індексація пенсій, але для інших категорій громадян.

Як повідомили на порталі “На пенсії”, перерахунок пенсій у квітні належить працюючим пенсіонерам. А з 1 липня на підвищення можуть розраховувати держслужбовці, науковці та працівники органів місцевого самоврядування.

Для того щоб пенсію проіндексували, пенсіонер повинен мати страховий стаж не менше 24 місяців з моменту останнього перерахунку та продовжувати працювати. Нову пенсію українці зможуть отримати вже у травні, за умови, що доплати буде нараховано з 1 квітня.

Перерахунок відбудеться автоматично та на вигідних умовах:

  • або з урахуванням стажу після попереднього призначення (перерахунку) пенсії;
    або з урахуванням стажу та заробітної плати після попереднього призначення (перерахунку) пенсії.

Але важливо наголосити, що цього року перерахунок пенсій працюючим пенсіонера зроблять у порядку, на умовах та у терміни, які визначить Кабмін. Тому дата нарахування нових виплат може змінитись.

Також перерахунок на 19,7% стосуватиметься спеціальних пенсій, але відбудеться це з 1 липня. На доплату можуть розраховувати держслужбовці, науковці та працівники органів місцевого самоврядування, які вже на пенсії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *