На Дніпропетровщині зростає захворюваність на COVID-19

За останній тиждень на Дніпропетровщині – понад 2 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19. На стаціонарному лікуванні вже 470 людей. Більшість із них – на кисневій терапії. І хоча медустанови регіону забезпечені всім необхідним для протистояння недузі, людей закликають щепитися. Це допоможе зберегти здоров’я – своє та близьких.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«COVID-19 нікуди не подівся. Люди хворіють та одержують ускладнення. І вакцинація – єдиний спосіб уберегтися від них, – сказав перший заступник начальника Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов. – У регіоні зробили понад 3,3 млн щеплень. З повним первинним курсом – близько 60% дорослого населення. Найгірше вакцинуються старші люди і з хронічними захворюваннями. Їхній показник – 45%».

З бустерною дозою вже 375 тисяч людей. Імунізують також дітей та підлітків. Щеплених серед них майже 1,5 тис. та понад 17 тис. відповідно.

«Для імунізації від COVID-19 у регіоні є все необхідне. Щеплюють у 20 центрах та 197 пунктах вакцинації. Працюють і 60 мобільних бригад, – зауважив Володимир Орлов. – В наявності вакцини Pfizer та CoronaVac. Їх у області майже 240 тис. доз».

З особливою відповідальністю до імунізації слід поставитись дорослим людям. Вони найчастіше страждають на коронавірус.

«За останні два тижні кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 зросла майже в 1,5 разу. Реєструємо їх у містах та селах. Найуразливіша категорія – дорослі. Серед них найчастіше хворіють жінки», – пояснила завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамічкова.

Серед штамів, зафіксованих у регіоні – Омікрон та Дельта. Нового підвиду коронавірусу Кракена на Дніпропетровщині не виявили. Виявлятись COVID-19 може по-різному, каже фахівець. Зараз пацієнти частіше скаржаться на біль у горлі та високу температуру. Головне правило, яке радить дотримуватися – профілактика. У разі перших симптомів – негайне звернення до лікаря.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *