На Дніпропетровщині зростає кількість пожеж в екосистемах

Навесні торішня трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Трав’яні пожежі швидко поширюються на великі площі, особливо у вітряні дні. Вогонь стає некерованим, знищує все живе своєму шляху.

Лише упродовж доби, 22 березня, пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснили 25 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем становила понад 22 га!

У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором: жителі нашого регіону або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки.

“Закликаємо всіх мешканців Дніпропетровщини бути відповідальними! Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поряд з господарськими спорудами, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’яній підстилці. Якщо ви помітили спалах на відкритих територіях, негайно порятунку за номером “101”!”, – зазначають рятувальники.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *