На Дніпропетровщині поліцейські викрили злочинну групу, що продавала неіснуючі дрова

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили організатора групи – 32-річного чоловіка, який зараз перебуває в місцях позбавлення волі, де відбуває покарання за скоєння крадіжок.
Він безпосередньо спілкувався з потерпілими та пропонував послуги з продажу дров. Також встановлені його спільники та виконавці, які розміщували оголошення та підшуковували осіб, які оформляли на себе банківські карки.

З вересня 2022 року зловмисники розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж дров. Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігуранти припиняли з ними контакт і не виконували угоду. Жертвами шахраїв ставали жителі усіх регіонів країни.

Трьох членів злочинної групи шахраїв викрили працівники відділу кримінальної поліції Синельниківського РУП спільно з поліцейськими управлінням карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області та Управлінням протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області із використанням можливостей управління кримінального аналізу в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Синельниківської окружної прокуратури Дніпропетровської області.

23 березня за місцями мешкання фігурантів у містах Синельникове, Дніпро та Перещепине відбулися 8 обшуків, в ході яких вилучені банківські картки, мобільні телефони та сім-карти, грошові кошти та інші речові докази

Цього ж дня двом особам повідомили про підозру за 11 фактами шахрайств за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Ще одній жінці повідомлено про підозру за 5 фактами. Досудове розслідування триває, в ході якого будуть встановлені всі епізоди злочинної діяльності затриманих.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *