До уваги кам’янчан почали штрафувати водіїв авто за непристебнутих пасажирів

Поліція почала виписувати штрафи водіям непристебнутих пасажирів автомобіля, хоча раніше подібні випадки були рідкісним явищем.

Про це повідомляє юридична компанія “Дорожній адвокат”.

В одній із таких ситуацій співробітники поліції зупинили машину та побачили, що водій був пристебнутий ременем безпеки, а пасажир на задньому сидінні – ні. На запитання інспектора, чому він перевозить непристебнутого пасажира, водій повідомив, що не може відповідати за його дії. На це правоохоронці відповіли, що він помиляється і склали щодо водія ухвалу про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП із накладенням штрафу 510 грн.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою, водій звернувся з позовом до суду, який зазначив, що відповідно до пункту 2.3. ПДР на автомобілях, обладнаних ременями безпеки, водій зобов’язаний особисто користуватися ними та не перевозити непристебнутих пасажирів.

Однак після дослідження доказів суд не знайшов підтвердження того, що пасажира не було пристебнуто під час руху машини. З огляду на це суд визнав постанову поліції незаконною і скасував її.

Таким чином суд визнав, що водій не має права перевозити непристебнутих ременем пасажирів, але це мають підтверджувати докази. При цьому, коли авто не рухається, пасажир не зобов’язаний застосовувати ремінь безпеки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *