Рецепт дня: Яблучні сирники

Смачнішими за класичні сирники можуть бути тільки яблучні сирники, приготовані на сковороді. Вони мають дуже свіжий та незвичайний смак, який оцінять навіть найсуворіші кулінарні критики.

До того ж готується ця страва досить просто. Єдина відмінність від традиційного рецепта – додавання яблук. Їх потрібно добре помити і очистити. Потім фрукти слід нарізати та обсмажити з вершковим маслом та цукром на сковороді. Такі карамельні яблучка – розкішне доповнення до ніжного сиру. Ідеальна комбінація!

Для приготування ідеального сніданку слід правильно вибирати сир. Обов’язково позбавтеся зайвої сироватки, що міститься в кисломолочному продукті, перед початком приготування. Для цього викладіть сир у марлю і підвісьте його (наприклад, над раковиною). Зачекайте, доки стече зайва рідина.

Складові
Сир 300 г, Цукор 1,5 ст. л., Борошно 3 ст. л., Сіль 1 дріб., Ванілін за смаком, Соняшникова олія за смаком, Вершкове масло 20 г, Яблуко 1 шт., Яйце1 шт.

Приготування
Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння. Нарізаємо його маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Прогріваємо на ній яблука з невеликою кількістю цукру протягом декількох хвилин.

Готуємо тісто. Перетираємо сир через сито. Додаємо до нього 1 ст. л. цукру, сіль та ванілін. Вбиваємо яйце. Всипаємо 1 ст. л.  борошна. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. До сирної маси додаємо яблука, що охолонули. Добре перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На робочу поверхню просіваємо борошно, що залишилося. Формуємо на ній круглі заготовки із сиру за допомогою вологих рук. Обвалюємо майбутні сирники у борошні.

За допомогою спеціальної форми або склянки з великим діаметром надаємо їм ідеальної форми, використовуючи кругові рухи.
У сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо сирники до золотистості із двох сторін. Готово!

Якщо ви хочете, щоб ваші сирники мали рум’яну скоринку, обвалюйте їх перед смаженням у суміші борошна та кукурудзяного крохмалю. Тоді зовні вони будуть хрусткими, а всередині надзвичайно соковитими. Подавати їх варто зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *