Рецепт дня: Сирна паска без дріжджів

Світле свято Великодня асоціюється з розписними яйцями та ароматними пасками — незмінними його атрибутами. Одні купують святкову випічку, другі готують її самостійно. Якщо вам раніше не доводилося займатися випіканням паски, радимо спробувати свої сили цього року. Сирна паска з глазур’ю — підходящий вибір для господарок-початківців. Гарантуємо!

Ця випічка не вимагає довгої метушні з дріжджовим тістом. Все просто просто! Не чекайте, поки тісто підніметься, змішайте всі інгредієнти та відправте в духовку. Волога та пориста випічка готова!

Для декорування паски варто приготувати глазур. Нанесіть її як шапочку або зробіть обережні патьоки. Потім посипте верхівку паски посипкою або тертим шоколадом. Також як прикрасу можна використовувати цукати.

Складові
Пшеничне борошно 230 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 15 г, Лимонна цедра 5 г, Сир кисломолочний 300 г, Цукрова пудра 100 г, Вода 4 ст. л., Желатин 1 ч. л., Цукор 150 г, Ванільний цукор 15 г, Родзинки 130 г, Яйце 4 шт., Вершкове масло 70 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднайте яйця кімнатної температури із сіллю, звичайним і ванільним цукром. Збийте міксером до пишної піни. Влийте розтоплене вершкове масло. Додайте натерту на дрібній тертці цедру лимона.

2. В окремій мисці пробийте сир блендером до однорідності. Додайте його до яєчної маси. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Просійте борошно пшеничне і розпушувач. Поступово введіть їх у сирну масу, замішуючи густе однорідне тісто.

3. Промийте та обсушіть родзинки. Додайте їх в тісто. Добре перемішайте.

4. Викладіть тісто у форми для пасок, наповнюючи їх на одну третину. Відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.
5. Приготуйте глазур. Залийте желатин 2 ст. л. води кімнатної температури. Залишіть його на 15 хвилин для набухання.

6. У сотейник всипте цукрову пудру і влийте воду, що залишилася. Розмішайте до однорідності. Поставе сотейник на вогонь. Доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, і приберіть з плити.

7. Додайте желатин. Ретельно перемішайте до однорідності. Збийте міксером до загустіння глазурі. Покрийте нею охолоджені паски. Залишіть їх при кімнатній температурі до застигання глазурі.
Для приготування таких пасок підійдуть дві форми діаметром 13 см та висотою 9 см. Змащувати їх олією не потрібно.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *