Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирна паска без дріжджів

Світле свято Великодня асоціюється з розписними яйцями та ароматними пасками — незмінними його атрибутами. Одні купують святкову випічку, другі готують її самостійно. Якщо вам раніше не доводилося займатися випіканням паски, радимо спробувати свої сили цього року. Сирна паска з глазур’ю — підходящий вибір для господарок-початківців. Гарантуємо!

Ця випічка не вимагає довгої метушні з дріжджовим тістом. Все просто просто! Не чекайте, поки тісто підніметься, змішайте всі інгредієнти та відправте в духовку. Волога та пориста випічка готова!

Для декорування паски варто приготувати глазур. Нанесіть її як шапочку або зробіть обережні патьоки. Потім посипте верхівку паски посипкою або тертим шоколадом. Також як прикрасу можна використовувати цукати.

Складові
Пшеничне борошно 230 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 15 г, Лимонна цедра 5 г, Сир кисломолочний 300 г, Цукрова пудра 100 г, Вода 4 ст. л., Желатин 1 ч. л., Цукор 150 г, Ванільний цукор 15 г, Родзинки 130 г, Яйце 4 шт., Вершкове масло 70 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднайте яйця кімнатної температури із сіллю, звичайним і ванільним цукром. Збийте міксером до пишної піни. Влийте розтоплене вершкове масло. Додайте натерту на дрібній тертці цедру лимона.

2. В окремій мисці пробийте сир блендером до однорідності. Додайте його до яєчної маси. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Просійте борошно пшеничне і розпушувач. Поступово введіть їх у сирну масу, замішуючи густе однорідне тісто.

3. Промийте та обсушіть родзинки. Додайте їх в тісто. Добре перемішайте.

4. Викладіть тісто у форми для пасок, наповнюючи їх на одну третину. Відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.
5. Приготуйте глазур. Залийте желатин 2 ст. л. води кімнатної температури. Залишіть його на 15 хвилин для набухання.

6. У сотейник всипте цукрову пудру і влийте воду, що залишилася. Розмішайте до однорідності. Поставе сотейник на вогонь. Доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, і приберіть з плити.

7. Додайте желатин. Ретельно перемішайте до однорідності. Збийте міксером до загустіння глазурі. Покрийте нею охолоджені паски. Залишіть їх при кімнатній температурі до застигання глазурі.
Для приготування таких пасок підійдуть дві форми діаметром 13 см та висотою 9 см. Змащувати їх олією не потрібно.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі за вчинення смертельної ДТП поліцейські затримали 46-річного чоловіка

За вчинення смертельної ДТП у Дніпрі поліцейські затримали 46-річного чоловіка. Водій автомобіля Hyundai Tucson допустив…

16 хв. ago

Стало відомо, скільки прокурорів на Дніпропетровщині мають інвалідність

Після скандалу з прокурорами, які оформлювали фіктивну інвалідність, в Офісі генпрокурора розпочали службове розслідування щодо…

22 хв. ago

По Дніпру знову розгулював відомий гусак у капцях (відео)

Гусак у капцях розгулював по житловому масиву Сокіл-2. Поряд з ним йшла його господарка. Прогулянку…

23 хв. ago

Якою буде погода у Кам’янському сьогодні, 24 жовтня

Ясним небо у Кам'янському буде недовго, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора.…

1 годину ago

У Кам’янському знімали фільм “ЄвроКривбас” про початок розвитку промисловості на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській області тривають зйомки повнометражного документального фільму “ЄвроКривбас” режисерки Марини Ткачук та продюсерки Анни…

1 годину ago

На Дніпропетровщині дебошир погрожував поліції сокирою та пошкодив їхнє авто

Перебуваючи у стані сп’яніння, 36-річний зловмисник напав на поліцейських, які прибули за викликом. 29 серпня,…

2 години ago