Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирна паска без дріжджів

Світле свято Великодня асоціюється з розписними яйцями та ароматними пасками — незмінними його атрибутами. Одні купують святкову випічку, другі готують її самостійно. Якщо вам раніше не доводилося займатися випіканням паски, радимо спробувати свої сили цього року. Сирна паска з глазур’ю — підходящий вибір для господарок-початківців. Гарантуємо!

Ця випічка не вимагає довгої метушні з дріжджовим тістом. Все просто просто! Не чекайте, поки тісто підніметься, змішайте всі інгредієнти та відправте в духовку. Волога та пориста випічка готова!

Для декорування паски варто приготувати глазур. Нанесіть її як шапочку або зробіть обережні патьоки. Потім посипте верхівку паски посипкою або тертим шоколадом. Також як прикрасу можна використовувати цукати.

Складові
Пшеничне борошно 230 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 15 г, Лимонна цедра 5 г, Сир кисломолочний 300 г, Цукрова пудра 100 г, Вода 4 ст. л., Желатин 1 ч. л., Цукор 150 г, Ванільний цукор 15 г, Родзинки 130 г, Яйце 4 шт., Вершкове масло 70 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднайте яйця кімнатної температури із сіллю, звичайним і ванільним цукром. Збийте міксером до пишної піни. Влийте розтоплене вершкове масло. Додайте натерту на дрібній тертці цедру лимона.

2. В окремій мисці пробийте сир блендером до однорідності. Додайте його до яєчної маси. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Просійте борошно пшеничне і розпушувач. Поступово введіть їх у сирну масу, замішуючи густе однорідне тісто.

3. Промийте та обсушіть родзинки. Додайте їх в тісто. Добре перемішайте.

4. Викладіть тісто у форми для пасок, наповнюючи їх на одну третину. Відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.
5. Приготуйте глазур. Залийте желатин 2 ст. л. води кімнатної температури. Залишіть його на 15 хвилин для набухання.

6. У сотейник всипте цукрову пудру і влийте воду, що залишилася. Розмішайте до однорідності. Поставе сотейник на вогонь. Доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, і приберіть з плити.

7. Додайте желатин. Ретельно перемішайте до однорідності. Збийте міксером до загустіння глазурі. Покрийте нею охолоджені паски. Залишіть їх при кімнатній температурі до застигання глазурі.
Для приготування таких пасок підійдуть дві форми діаметром 13 см та висотою 9 см. Змащувати їх олією не потрібно.

Олена

Recent Posts

У кам’янську лікарню №9 передали потужний генератор (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із головою благодійного фонду «Осоння України» Олександром…

5 години ago

У Кам’янському депутат зустрівся із городянами

Днями представник громадської організації «Бджола» Антон Гусєв провів зустріч із мешканцями 4-го мікрорайону, під час…

8 години ago

Під Дніпром чоловік кинув гранату у знайомих

У м. Самар поліція затримала причетного до злочину, який кинув гранату в бік знайомих. В ході…

8 години ago

У кам’янському ліцеї №29 відбувся великодній благодійний ярмарок

17 квітня подвір’я Ліцею №29 (директор Ольга Баштаненко) наповнилося ароматами свіжої випічки, щирими усмішками та…

9 години ago

На Дніпропетровщині сталася ДТП: постраждали троє людей

У Синельниківському районі Дніпропетровської області сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали троє людей. Аварія…

10 години ago

Над Дніпропетровщиною збили шість БпЛА

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі на Дніпропетровщині підрозділи ПвК "Схід" знищили 6…

10 години ago