Рецепт дня: Наваристий курячий суп з галушками

У багатьох родинах дуже люблять суп із галушками. Цю першу страву просять частіше, ніж борщ, капусняк і навіть модний грибний крем-суп! Для приготування цього супу точно беріть більшу кастрюлю, адже кожен попросить добавки, можливо, навіть двічі!

Зверніть увагу, що при варінні курячого супу краще злити перший бульйон. Насправді робити так потрібно з будь-яким покупним м’ясом. Таким чином ви позбавитеся гормонів і стимуляторів, які найчастіше містяться в м’ясі. Ви не можете бути повністю впевненими, але слід перестрахуватися.

А ви знали, що галушки є практично в кожній європейській кухні? Найчастіше їх роблять із борошна та яйця, але іноді використовують для приготування картоплю. А китайські господині навіть наповнюють галушки м’ясною начинкою! Можна подавати курячий суп з галушками або варити їх окремо і викладати на тарілку.

Складові
Вода 3 л, Курка 0,5 кг, Картопля 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком ,Лавровий лист 1 шт., Соняшникова олія за смаком, Молоко100 мл, Пшеничне борошно 100 г, Куркума 0,5 ч.л.

Приготування
1 . Спершу зваримо болон. Викладіть частини курки в каструлю та залийте водою так, щоб вона покривала м’ясо. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню, вилийте відвар і очистіть каструлю. Тепер залийте курку 3 л води і варіть після закипання під кришкою 35-40 хвилин.

2. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її на розігрітій соняшниковій олії. Додайте натерту моркву і тушкуйте до м’якості овочів (2–3 хвилини). Картоплю наріжте кубиками. Дістаньте з бульйону м’ясо і покладіть туди картоплю. Варіть 15 хвилин.

3. Відокремте м’ясо від кістки і розберіть його на дрібні шматочки. Поверніть курку в бульйон.

4. Збийте яйця із сіллю, молоком та куркумою. Всипте борошно, перемішайте.
5. Посоліть і поперчіть суп, додайте лавровий лист. Вилийте тісто для галушок на друшляк або шумівку і тримайте її над супом. Якщо тісто погано проходить через дірочки, допоможіть йому лопаткою.

6. Додайте засмажку в суп. Наприкінці приготування всипте подрібнену петрушку. Страва готова!

Зверніть увагу, як цікаво виходять галушки для супу. Дуже рідко їх ліплять, частіше занурюють тісто в бульйон ложкою. У випадку з цим рецептом галушки виходять маленькими та ніжними, швидко варяться. Якщо ви ще не готували суп із галушками, у вас з’явилася чудова можливість урізноманітнити меню перших страв.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *