Центр молодіжних ініціатив Кам’янського проводить антифейкові інтелектуальні ігри для молоді

У Центрі молодіжних ініціатив відбуваються антифейкові інтелектуальні ігри «НотаЄнота». Мета гри – розвивати критичне мислення, показати, як працюють фейки та дезінформація на основі реальних кейсів, навчити визначати ворожий вплив та протистояти маніпуляціям.

Гра складається з 5-ти раундів, побудованих на основі реальних прикладів фейків, маніпуляцій, ворожих вкидань та шахрайських схем зі ЗМІ та соцмереж, якими нас намагаються ввести в оману.

Для виконання завдань учасники використовують критичне мислення та ерудицію, знання та кмітливість. Протягом гри молодь також отримує важливу інформацію, яка дає більш глибоке розуміння того, як влаштовано інфопростір та чому поширюються фейки та маніпуляції. Тобто учасники спочатку самостійно намагаються докопатися до суті, а коли дізнаються про правильну відповідь, отримують додаткову інформацію, яка завершує «пазл».

Автором антифейкових ігор є фактчекер, головний редактор проектів «НотаЄнота» та «По той бік путінської брехні», викладач ПН Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка Олена Романюк.

Інтелектуальна гра «НотаЄнота» реалізується в рамках акселератора проектів із протидії дезінформації Mediengeist, яка імплементується у партнерстві Goethe-Institut в Україні з науково-популярним медіа Куншт.

Якщо Ви зацікавлені взяти участь у командній грі «НотаЄнота» – спеціалісти Центру молодіжних ініціатив охоче проведуть її для Вас!

Надсилайте свої пропозиції на офіційні сторінки Центру молодіжних ініціатив у соціальних мережах та проводьте своє дозвілля з користю!

https://www.facebook.com/yic.kam

https://www.instagram.com/yic.kam

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *