У Кам’янському викрили шахраїв, які продавали неіснуючі товари

Правоохоронці оголосили підозру групі зловмисників у присвоєнні близько мільйона гривень на продажі неіснуючих товарів.

Фігуранти використовували 25 веб-сайтів, які позиціонувалися як інтернет-магазини побутових електротоварів. Від клієнтів вимагали передоплату, проте жодного товару їм не надсилали. За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Протиправну діяльність чотирьох мешканців Кам’янського викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області разом із працівниками відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП Дніпропетровщини за підтримки полку поліції особливого призначення.

Учасники гурту створили 25 фейкових інтернет-магазинів побутових товарів. Головною умовою покупки була передплата. Отримавши гроші клієнтів, зловмисники “зникли”.

За попередніми підрахунками, таким чином вони ошукали 57 громадян. Загальна сума збитків становить близько мільйона гривень.

Вебсайти, які використовувалися у шахрайській схемі, співробітники кіберполіції заблокували.

У будинках фігурантів та в їхніх автомобілях правоохоронці провели обшуки: вилучено мобільні телефони, банківські ковзанки та SIM-картки, які використовувалися у протиправній діяльності.

Трьом учасникам угруповання оголошено підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення експертних досліджень буде надано правову кваліфікацію діям четвертого учасника групи.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *