Categories: Економіка

На Каметсталі освоїли виробництво молольних куль великого діаметру

У сортаменті металопродукції Каметсталі – перша новинка-2023. Прокатники комбінату освоїли виробництво молольних куль діаметром 100 міліметрів.
У березні на дільниці кулепрокатних станів була вироблена перша партія куль-100, необхідних для стабільної роботи гірничо-збагачувальних комбінатів. Нова прокатна продукція, призначена для подрібнення руди у шарових млинах, відповідає вимогам держстандартів України.
Донедавна найбільшими кулями, виробництво яких технічно можливе на прокатному обладнанні Каметсталі, були 80-міліметрові, виготовлення яких розпочалося понад рік тому. Над виконанням завдання щодо освоєння нового виду продукції, 100-міліметрових куль, працювали спеціалісти служб і підрозділів комбінату, і насамперед – прокатного цеху.


Прокатники модернізували устаткування за власними кресленнями. Були проведені роботи з калібрування, підготовки оптимальних розмірів прокатних валків, з урахуванням технічних можливостей прокатного стана.
Особливу увагу приділили оптимізації режиму нагріву заготовки у печах стана, щоб зменшити навантаження на працююче обладнання. Визначилися із параметрами загартування, завдяки чому досягли третьої групи поверхневої твердості куль.
«Освоєння молольних куль такого великого діаметру – це успіх прокатників, який ми будемо розвивати. Це перший з освоєних у цьому році нових видів прокату, в наших планах є й інші новинки. Адже навіть у скрутний час підприємство не стоїть на місці, а продовжує працювати та оновлювати лінійку затребуваної на ринку продукції. Розширення сортаменту на Каметсталі – важливий крок, який дозволяє нам об’єднатися навколо спільної мети – успішного майбутнього нашого підприємства», – зазначив головний прокатник – начальник прокатного цеху Олександр Олійник.
Вже у квітні прокатники планують відвантажити українським споживачам майже 400 тонн молольних куль сотого діаметру.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

9 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

10 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

11 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

11 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

12 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

13 години ago