Є-страждання в Кам’янському

Недавнє рішення української влади відпускати більшість ліків в аптеках лише за електронними рецептами викликало чималий ажіотаж.

Вже напередодні 1 квітня, а саме з цього дня вводилися нові правила (напевно, наші чиновники та депутати дуже люблять жарти з власним народом) у багатьох аптеках вишикувались довжелезні черги, люди намагалися зробити запаси необхідних лік. А от після 1 квітня почалося найбільш цікаве.

Ми вирішили перевірити, як діє нова система продажу ліків. У якості засобу для контрольної закупки вибрали німесіл. В одній з аптек нам категорично відмовили – мовляв, ідіть за рецептом до свого лікаря. А в другій повідомили, що такі ліки у продажу є, але коштує німісіл вже не 400 гривень, як це було раніше, а 460.

Мабуть, провізори «накинули» 60 гривень за ризик, бо порушують правила. Потім почали шукати цей засіб в аптеках міста через мережу Інтернет. Виявилось, що у Кам’янському німесіл є, і навіть по 390 гривень. Але ж це було зранку, а вдень цих ліків вже не було в жодній з міських аптек. Зате увечері німесіл знову з’явився у двох аптеках, але вже по 600 гривень!

Ми писали, що за ініціативою народного депутата з Дніпра Макса Бужанського у Верховній Ради підготовлено законопроєкт, який скасовує «ноу-хау» наших чиновників хоча б на період дії військового стану та ще на 3 місяці після нього. Дуже хотілося б, щоб цей закон було прийнято, і якомога скоріше. Бо люди просто не розуміють, навіщо втілювати такі експерименти у розпал війни. І про вищих посадовців відгукуються такими словами, які у газетах не пишуть. Одне з таких слів, яке дуже влучно характеризує українську владу за «рецептове» рішення, розпочинається на літеру  «Є». Якраз ту, яку так полюбляють можновладці у Києві…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *