Не дуже відомий ювілей у Кам’янському

Мабуть, мало хто в нашому місті не знає про спортивний клуб «Дніпровець» (колишній «Дзержинка»), який належав теж тепер вже колишньому ДМК імені Дзержинського.
В той же час дуже небагато знають про те, що саме сьогодні, 5 квітня цей спортивний клуб відзначає своє 60-річчя. За цей час у клубі було виховано немало чемпіонів України та СРСР, призерів Олімпійських ігор та європейських і світових першостей. Десятки тисяч містян ходили сюди поплавати у басейні, потренуватися у спортивних секціях. Тут проходили спартакіади ДМК, де вирували справжні спортивні пристрасті, немало спортсменів і глядачів збирав і стадіон, де проходили комбінатовські, міські та обласні змагання. Саме тут грав перший і поки що останній в історії Дніпродзержинська-Кам’янського професійний футбольний клуб «Сталь». Колись, на початку 90-х років минулого століття, саме на стадіоні «Дзержинки» проходили гучні святкування Дня металурга за участю «зірок» української естради, які неодмінно закінчувалися багатотисячною дискотекою та феєрверком.
Звісно, з часом приходили зміни, і не завжди позитивні. Володарі ДМК розпочали було, але згодом через кризу припинили капітальний ремонт стадіону, і зараз він так і стоїть напівзруйнований. У рамках декомунізації спортклуб змінив назву і став «Дніпровцем», але проблеми лишились – неремонтовані приміщення, труднощі з роботою секцій, потім закрився і басейн. А кілька років тому нові володарі ДМК не лише перейменували комбінат, а й виставили на продаж приміщення спортклубу. Його купила структура з Дніпра і в черговий раз перейменувала клуб на чи то «Спортивне», чи то «Здорове життя». Зараз басейн почав працювати, приймає спортсменів і зал на другому поверсі. Може, є шанс відродити колишню славу клубу. І, що цікаво – схоже, нові господарі вирішили не «городити город», а повернули клубу його колишню назву «Дніпровець».
То ж з ювілеєм тих, хто працював і працює, хто виховувався і виховується, хто просто ходив і ходить тренуватися у «Дніпровець». Хочеться вірити, що тяжкі часи минуть, і наш спортклуб буде знову відомим не лише у Кам’янському, а й в Україні та за її межами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *