Його роки – його багатство

5 квітня пішов з життя заслужений журналіст України Володимир Костянтинович Базарянінов.
Кам’янський міський голова Андрій Білоусов, Кам’янська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким покійного.
24 квітня 2023 року йому виповнилося б 87 років
Володимир Базарянінов — корінний кам` янчанин. Народився в сім’ї металургів.
Шлях Володимира Костянтинович до журналістики не був простим. Важке воєнне та повоєнне дитинство, навчання у школі, потім у Дніпропетровському гірничому технікумі, армійська служба… Пройшов і «школу комсомолу», керував відділом у райкомі ЛКСМУ.
Як журналіст, Володимир Базарянінов заявив про себе в 1958 році. У міській газеті «Дзержинець» помітили його хист і, незабаром, призначили завідувачем відділом. У травні 1966 року його було прийнято до Спілки журналістів СРСР Закінчивши без відриву від основної роботи Дніпропетровський державний університет, у 1969 р. він стає власним кореспондентом обласної газети «Зоря» по Дніпродзержинську, а з 1978 року вже досвідчений журналіст В.К. Базарянінов очолює редакцію газети «Знамя Дзержинки» Дніпровського меткомбінату — підприємства, де колись працював його несправедливо засуджений батько (у 1938 р. Костянтин Микитович став жертвою політичних репресій, згодом його було реабілітовано).

Упродовж 25 річного редагування газети металургів повною мірою розкрилися його неординарні організаторські здібності та літературний талант. Популярність газети зростала, як і її наклад. Будучи редактором, Володимир Костянтинович не забував і сам тримати перо гострим, особистим прикладом надихати підлеглих. У 1982 році за серію нарисів про робочі династії він був удостоєний звання лауреата премії Спілки журналістів СРСР з врученням золотої медалі.
Завжди знаходив В.К. Базарянінов час і для громадської діяльності. Понад десять років він був незмінним головою Товариства радянсько-чехословацької дружби на Дніпровському металургійному комбінаті. Значним є внесок ювіляра і у розвиток та зміцнення українсько-казахської дружби. З 1995 року він — член правління міської організації товариства «Україна-Казахстан», видав дві книги: «Пророцтво», «На власні очі», присвячені видатним уродженцям Казахстану, в тому числі Президенту Республіки Казахстан Н.А.Назарбаєву, який отримав перші життєві уроки у Кам`янському (Дніпродзержинську). Володимир Базарянінов – головний редактор книги «Життя, обірвані війною»,яка вмістила 48 нарисів про захисників України і вийшла за підтримки Кам”янського міського голови Андрія Білоусова.Усього ж у його творчому доробку — одинадцять виданих книжок.Серед них і перші дві книги з циклу “Таланти міста на Дніпрі”,які було презентовано у 2020 та 2022 роках.
У 1995 році В.К. Базарянінову присвоєно звання «Заслужений журналіст України», він неодноразово обирався головою ради редакторів газет підприємств гірничо-металургійного комплексу України.
За невтомну працю, творчий підхід до справи, високий професіоналізм та активну участь у громадському житті міста Володимира Костянтиновича було нагороджено відзнаками «За заслуги перед містом» ІІ і III ступенів. Багато хто із журналістів нашого міста завдячують йому своїм професійним становленням — пройшовши «школу Базарянінова», вони зробили кар`єру у виданнях міського та обласного масштабу, на радіо, телебаченні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *