Як збрехав сайт з Дніпра

Днями дніпровський сайт «Дніпровська панорама» оприлюднив статтю про те, що у Кам’янському мерія начебто поклала витрати Департаменту житлово-комунального господарства і будівництва на платників податків.
Мова у статті цього сайту, який незалежні журналісти Дніпра називають «помийкою», йде про те, що у бюджеті Кам’янського закладено 150 тисяч гривень на судові витрати департаменту ЖКГБ. Тобто, робить висновок автор статті, ці витрати перекладаються на кишені містян.
Прокоментувати цю інформацію ми попросили заступника мера Кам’янського Олега Максименка, який опікується питаннями житлово-комунального господарства.
«По-перше, ці кошти передбачені на сплату судових зборів при подачі позовів департаментом в інтересах територіальної громади. Судовий збір – стандартна та обов’язкова витрата, яка йде на забезпечення роботи судового апарату. По-друге, вказана стаття витрат не є нововведенням Кам’янської міськради, також вона не з’явилася цьогоріч. Закладений бюджет департаменту ЖКГБ-2023 не збільшився. На вимогу Мінфіну пункт про судові витрати виокремлено з загального бюджету департаменту в окремий пункт витрат. Теза про «пропозицію мера внести у витрати міста на ЖКГ статтю «Витрати на судові витрати» є неправдивою та маніпулятивною.
Зараз вирішується питання підготовки відповідних позовів до суду на видання «Дніпровська панорама» про захист гідності, честі та ділової репутації шляхом спростування оприлюдненої недостовірної інформації щодо прийнятого міською радою рішеня про фінансування судових витрат», – повідомив Олег Максименко.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *