Не лякайтеся, справжнього піску у цьому рецепті немає. Зате є сало та шарм автентичної кухні Кіровоградської області! Як саме готуються такі вареники, докладно розповімо далі.
Щоб приготувати вареники з піском, потрібен мінімум звичайних інгредієнтів. Щоправда, тісто ми робитимемо не на воді, а на кефірі та яйцях. Так страва вийде смачніше та ситніше! Ну а з начинкою все просто це сало з цибулею.
Інгредієнти для тіста
500-550 г пшеничного борошна, 1 яйце, 300 мл кефіру, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ
500 г сала, 2 цибулини, 5 ст. л. пшеничного борошна, сіль за смаком.
Приготування
1. Для тіста змішай до однорідного стану в глибокій мисці кефір (замість нього ідеально використовувати кисле молоко), яйце і сіль. Окремо просій борошно і додай у нього соду. Потім з’єднай рідкі та сухі інгредієнти. Заміси м’яке та еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і дай 20 хвилин відпочити.
2. Для начинки наріж сало на невеликі шматочки. Виклади його на злегка розігріту сковорідку і обсмаж до стану шкварок. Потім переклади їх у миску і подрібни за допомогою занурювального блендера або м’ясорубки. Смалец, який залишився на сковороді, можна використати для інших страв.
3. Очисти та подрібни цибулю. Обсмаж її на сковороді, де смажилося сало. Потім змішай золотисту після смаження цибулю і перемелені шкварки.
4. Окремо обсмаж на чистій сухій сковороді борошно для начинки вареників. Воно має стати золотистим. Додай його до цибулі та сала, посоли начинку і добре все перемішай. Начинка готова!
5. Готове тісто розділи на кілька частин. Кожну розкатай у тонкий пласт (товщина тіста повинна вийти близько 6 міліметрів), виріж за допомогою склянки кружечки. На середину кожного виклади невелику кількість начинки та защипни тісто характерним для вареників способом. Запечатувати вареники починайте з середини, а потім по краях.
6. Викладай готові вареники на поверхню, присипану борошном. Частину заготовок можна одразу відправити у морозильну камеру. А частину залишити, щоб одразу зварити. Для цього доведи воду в каструлі до кипіння, трохи посоливши її. Кинь порцію вареників у воду. Вари їх протягом 5 хвилин, іноді помішуючи. Потім витягни їх і подавай із цибульною засмажкою та сметаною.
Вареники “з піском” називаються так через характерний колір начинки. У канонічному рецепті цієї страви для приготування тіста також використовували вершкове масло. А в начинку часто додавали м’ясо, щоб вареники виходили ще ситнішими.
Таку страву краще їсти в першій половині дня, щоб не обтяжувати шлунок перед сном. Все ж таки сало досить калорійне, а в поєднанні з тістом все це буйство смаків навряд чи можна назвати здоровою їжею. Але іноді так хочеться чогось такого! Не позбавляй себе задоволення поласувати цими дивовижними варениками і пригостити ними гостей.
Вареники можна тривалий час зберігати у замороженому вигляді. Але готові посперечатися, що надовго вони у вашому холодильнику не затримаються. Подавайте страву зі свіжим салатом з овочів та зелені, щоб хоч якось збалансувати їжу. Смачного!
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Щороку в четверту суботу листопада Україна та весь цивілізований…
У Марганці сталася пожежа. Там загорілась квартира у багатоквартирному будинку. Внаслідок події постраждали двоє людей,…
Коментар надав міський голова Андрій Білоусов. "Шановні учні 15 та 44 ліцеїв та їх батьки!…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 15.11.2024 по 22.11.2024 було…
Ввечері 22 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Федора…
Поліція Синельниківщини затримала 35-річного чоловіка, який погрожував дружині вбивством. Конфлікт між подружжям закінчився тим, що…