На Дніпропетровщині ловлять порушників нерестової заборони

Від початку нерестової заборони на Дніпропетровщині викрито 50 правопорушень. Про це повідомили в Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

У період з 1 по 10 квітня державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля зафіксували 50 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 38 протоколів – за ч.3 ст.85 КУпАП, 10 – за ч.4 ст.85 КУпАП. Також оформлено 2 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період у порушників вилучено 78кг водних біоресурсів та 18од. заборонених знарядь лову (сітки, раколовки, «драчі»). Накладено штрафів на суму 3213грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 259947грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Василь Волков.

Для прикладу, 5 квітня державні інспектори виявили громадянина, який незаконно добував водні біоресурси з гумового човна на Єлизаветівському котловані, поблизу с.Єлизаветівка Дніпровського району. За допомогою раколовки порушнику вдалося добути 20 раків. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 66640грн.

6 квітня аналогічне порушення зафіксовано на Кам’янському водосховищі, поблизу с.Мишурин Ріг Кам’янського району. Виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями –2 сітками. У такий спосіб порушнику вдалося добути 50 кг риби, а саме: плітка, плоскирка, карась сріблястий, окунь та лящ. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 169609грн.

На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до правоохоронних органів за місцями скоєння правопорушень. Розглядається питання про відкриття кримінальних проваджень за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом). Човни, заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *