Кам’янське отримало хромбуки і планшети від міжнародних партнерів

Дніпропетровщина отримала понад 1,5 тис хромбуків та планшетів. Сучасні гаджети передав дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ. Вони – для учнів з вразливих категорій. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Система освіти останніми роками стала на нові рейки. Пандемія, війна – мали призвичаїтися. Перейшли в онлайн. І тут без  гаджетів – нікуди. Водночас розуміємо, що не всі родини можуть дозволити собі придбати дітям сучасні девайси. Тому залучаємо міжнародних партнерів, українські організації та бізнес, які могли б допомогти», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.   

Очільник регіону додав, що вже є результат співпраці.

Зокрема, понад півтори тисячі гаджетів від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. Більш ніж 760 планшетів і приблизно стільки ж хромбуків – спеціальних ноутбуків, орієнтованих на роботу в інтернеті.

«Наявність техніки і для онлайн навчання, і для занять у змішаному форматі – необхідна. Дуже вдячні партнерам. Отримали для учнів молодшої школи планшети. Для старшокласників – хромбуки», – розповіла директорка департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міськради Наталія Рева. 

Гаджети вручили представникам громад.

Далі їх отримають діти з найвразливіших категорій. Це переселенці, сироти, хлопці та дівчата з багатодітних та малозабезпечених родин.

До планшетів в наборі йдуть навушники і чохол.

До хромбуків – сумки.

«Допомога – неоціненна. І навіть доленосна для тих дітей, які її отримають. Протягнувши їм руку підтримки ми робимо вклад у майбутнє нашого підростаючого покоління», – сказав начальник відділу освіти Тернівської міськради Володимир Ільчишин. 

Загалом фонд ЮНІСЕФ передав 10 тис гаджетів для 12 областей України. Зокрема, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *