Десерт «Пташине молоко» вже давно став класичним. У 1978 році польські ванільні цукерки перетворилися на розкішний торт, придуманий у СРСР. Але сьогодні можна зустріти безліч різних варіацій улюблених ласощів. Тому ми вирішили запропонувати вам простішу версію десерту, виготовлену на агар-агарі.
Агар-агар – це швидко застигаючий рослинний загусник. Але якщо ви звикли використовувати желатин, сміливо готуйте десерт з ним, дотримуючись інструкцій. Десерт «Пташине молоко» — дуже просте і, що найголовніше, швидке частування. Тому, якщо вам раптом захотілося чогось солоденького, наші ласощі вас виручать.
Складові
Сметана 400 г, Цукор 100 г, Агар-агар 1 ч. л., Чорний шоколад 100 г, Кокосова стружка 30 г.
Приготування
Змішайте 350 г сметани із цукром і агар-агаром. Збийте масу міксером до розчинення інгредієнтів. Потім розлийте сметанну суміш у креманки на 2/3 і відправте в холодильник на 20 хвилин.
У цей час змішайте розламаний шоколад із 50 г сметани і поставте на водяну баню. На повільному вогні доведіть масу до однорідного стану. Розлийте шоколадну масу у креманки, злегка змішуючи шоколад з верхнім сметанним шаром. Присипте десерт кокосовою стружкою.
Швидке «Пташине молоко» готове! Якщо хочете отримати рідкішу консистенцію глазурі, використовуйте молоко або вершки замість сметани. Тоді ви зможете розподілити шоколадну масу рівномірніше. Смачного!