Якщо ви плануєте невибагливу вечерю для гостей із мінімальним набором страв, а здивувати гостей чимось все ж таки хочеться – пропонуємо приготувати картопляниі гриби. Інгредієнті потрібні прості та доступні, а виглядає таке частування оригінально та апетитно.
Відразу складно здогадатися, з чого виготовлена закуска. Ще важче зрозуміти, як надати їй потрібну форму. Насправді це найпростіше. Вам знадобиться звичайна скляна пляшка. Пару хвилин – і закуска з картоплі готова. Спробуйте повторити!
Складові
Картопля 700 г, Сіль 0,5 ч. л., Крохмаль 4 ст. л., Соняшникова олія 50 г, Вершкове масло 20 г, Перець чилі 0,5 шт., Цибуля 1 шт., Часник 3 зуб., Соус теріякі 2 ст. л., Яблучний оцет 2 ст. л., Соєвий соус 100 мл, Кріп за смаком.
Приготування
Очистіть картоплю, наріжте та відваріть її в підсоленій воді до готовності. Злийте воду і потовчіть картоплю товкачем. Потім додайте крохмаль і перемішуйте, поки маса не збереться в кулю.
Розділіть отримане тісто на невеликі шматочки і зробіть із них кульки. Візьміть порожню скляну пляшку і акуратно придавіть кожну кульку горлечком. У вас повинні вийти грибочки, схожі на печериці.
Дрібно наріжте цибулю, часник і перець. Розігрійте сковороду з соняшниковою та вершковою олією, викладіть овочі та обсмажте протягом 2 хвилин.
Влийте в сковороду соуси та оцет, додайте гриби з картоплі та обсмажте їх з кожного боку по 5 хвилин. Викладіть закуску на тарілку, полийте засмажкою і посипте рубаною зеленню.
Візуально картопляна закуска виглядає як смажені печериці. Зате смак набагато цікавіший. Гриби з картоплі можна використовувати і як декор для інших страв. Вийде дуже оригінально та смачно!